FOTO Na završnoj konferenciji uručene zahvalnice svima koji su sudjelovali u uspješnoj provedbi hvalevrijednog projekta “Zeleno srce Podravine”

U Vijećnici Općine Pitomača danas (srijeda) je održana završna konferencija projekta “Zeleno srce Podravine”.

Projekt ukupne vrijednosti 302.944 kuna, kojeg je izradila tvrtka Draft d.o.o. sufinanciran je u iznosu od 85 posto (257.410 kuna) iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda, otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga “Provedba Programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom”, prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava KK.06.3.1.07.0091 “Zeleno srce Podravine”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Prijavitelj projekta je Općina Pitomača, a partner na projektu Općina Špišić Bukovica, dok su u samoj provedbi projekta sudjelovali i Osnovna škola “Petra Preradovića” Pitomača, Osnovna škola “Augusta Cesarca” Špišić Bukovica, Dječji vrtić “Potočnica” Pitomača te Komunalno Pitomača d.o.o. i virovitička tvrtka Flora.

Završnoj konferenciji nazočili su načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Pitomača Danijel Petković, ravnatelj Osnovne škole “Petra Preradovića” Pitomača Igor Maresić, ravnateljica Osnovne škole “August Cesarec” Špišić Bukovica Ivana Simeunović, ravnateljica pitomačkog Dječjeg vrtića “Potočnica” Marija Jakelić, direktor tvrtke Komunalno Pitomača Zdravko Paša i drugi uvaženi gosti.

Na samom početku konferencije nazočnima se obratio pozdravnim riječima načelnik općine Pitomača Željko Grgačić te se zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u provedbi ovog hvalevrijednog projekta, naglasivši kako je ovo dokaz da se pored infrastrukturnih, gospodarskih i socijalno usmjerenih projekata posebna pažnja i briga posvećuje aktivnostima zaštite okoliša, kao i težnjama prijenosa znanja našim najmlađim naraštajima kako bi sinergijom sudjelovali u kreiranju bolje i “zelenije” budućnosti.

Provedbom projekta htjelo se postići rješavanje problema nedovoljne informiranosti građana o načinu razvrstavanja otpada, ali i drugim mogućnostima poput ponovne upotrebe predmeta ili zašto je važno racionalnije kupovati.

-Cilj projekta bio je podići svijest građana o tome koliko je važno odvajati otpad, zašto ga je potrebno smanjiti i koji utjecaj on ostavlja na okoliš. Ciljna skupina u projektu bili su svi stanovnici s područja koje se obuhvaća projektom, a nadam se da smo kroz provedbu 11 aktivnosti projekta u tome i uspjeli – rekao je Tomislav Dvorski, projektni asistent.

Projektom je provedeno 11 projektnih aktivnosti (održavanje radionica, obilježavanje datuma vezanih za zaštitu okoliša, održavanje natjecanja u školi u izradi kreativnih stvari od prethodno sakupljenog otpada, izrada web stranice i mobilne aplikacije…) koje su bile namijenjene raznim dobnim skupinama, naravno s velikim naglaskom na djecu.

Više o samim aktivnostima i radionicama koje su provedene u razdoblju trajanja projekta možete doznati na službenoj web stranici “Zeleno srce Podravine”.

Na samom kraju završne konferencije načelnik Željko Grgačić i pročelnik Danijel Petković podijelili su zahvalnice svima koji su dali svoj obol u uspješnoj provedbi već spomenutog projekta. (www.icv.hr, ts, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”579560″]