Godišnja izvještajna skupština KUD-a “Marijan Pavleković-Pajo” iz Otrovanca: I u ovoj godini nastavljaju s brojnim aktivnostima

Kulturno-umjetničko društvo “Marijan Pavleković-Pajo” iz Otrovanca održalo je svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Bila je to prilika da predsjednica Mirjana Gomerčić podsjeti članove na sve aktivnosti koje su provodili u protekloj godini, ali i da zajedno donesu odluku o Planu rada za 2020. godinu.

KUD se najviše ponosi svojim 14. Susretima folklora na kojima je nastupilo šest društava, kao i gostovanjima na susretima prijateljskih KUD-ova.  Između mnogobrojnih aktivnosti u prošloj godini, ističu se sudjelovanja u brojnim aktivnostima za dobrobit mjesta, kao što je Zelena čistka i sudjelovanje na nizu događaja koje organizira Općina Pitomača, a prošlu godinu je obilježila i proslava 250 godina kapele Sv. Jelene Križarice u Otrovancu.

Foto: KUD “Marijan Pavleković-Pajo”

– U 2019. godini dali smo sašiti podsuknje za sve članice KUD-a i ono najvažnije, pojačali smo se s četiri male članice, tako da sada imamo 7 maloljetnih članica – rekla je predsjednica Gomerčić, dodavši kako će i u ovoj godini nastaviti predstavljati svoje selo i općinu Pitomača. KUD trenutno, uz mlade članice, broji i 17 stalnih članica, 2 muška člana i 2 podupiruće članice.

– Kako su prošle godine i ove počeli svi otvarati svoje muzeje, moramo se pohvaliti da i mi imamo muzej još od 2006. godine, a koji su naše vrijedne članice očistile i malo dotjerale pa tako možemo otvoriti njegova vrata za sve koji su zainteresirani – istaknula je.

Foto: KUD “Marijan Pavleković-Pajo”

Zahvalila je Općini Pitomača na financijskoj potpori za uređenje prostorija KUD-a, kao i predsjedniku MO Otrovanec Mirku Pavlekoviću te mještanima i članovima koji sudjeluju u aktivnostima i akcijama koje KUD organizira. (www.icv.hr; KUD “Marijan Pavleković-Pajo”)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content