Kulturno-umjetničko društvo Podravina Čađavica održalo izvještajnu skupštinu

Kulturno-umjetničko društvo Podravina Čađavica održao je u subotu, 8. veljače, svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Nakon izbora Radnog predsjedništva, na čelu s predsjednicom Valentinom Predrevac, podneseno je izvješće o radu i financijsko izvješće za 2019. godinu. Što je KUD sve radio u prethodnoj godini prezentirano je u 15-minutnom filmu koji je najbolje prikazao provedene aktivnosti. Istaknuta izrada muških dijelova narodnih nošnji za koje se financijski pobrinulo Ministarstvo kulture, Virovitičko-podravska županija i Općina Čađavica.

Nakon navedenih izvješća, podnesen je plan rada i financijski plan za 2020. godinu. Tako, osim već tradicionalnih nastupa i gostovanja Lijepom našom ali i izvan nje, članovi KUD-a Podravina planiraju nabavku posavske narodne nošnje, navodeći da su s koreografijama iscrpili svoju Slavoniju te je vrijeme da uče i neke nove plesove i koreografije.

IMG bc6f02f8fd4211e7cc9b1582e6c5bf6d V

Na skupštini je promijenjen Statut KUD-a radi promjene sjedišta koje će se uskoro biti u prostorijama novouređenog Doma udruga u Čađavici.

Skupštini su, osim članova, nazočili zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, koji su pohvalili rad KUD-a i pružili pomoć i podršku u daljnjem radu. Pozdrave i uspjeh u radu iskreno su uputili i v..d. ravnatelja Zavičajnog muzeja Slatina Srđan Đuričić, kao i ostali nazočni predstavnici udruga s područja općine Čađavica. (www.icv.hr, adf, žp; foto: KUD Podravina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content