Miroslav Milovuković i dalje predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije, održala je svoju izvještajno-izbornu skupštinu.

Presjek odrađenih aktivnosti u 2019. godini predstavio je predsjednik Miroslav Milovuković naglasivši kako je udruga svoj rad temeljila na osnovnim zadaćama, a to je čuvanje istine o Domovinskom ratu te uspomene na sve poginule hrvatske branitelje.

Posebnost ove udruge je činjenica kako su sudjelovali na niz braniteljskih obljetnica diljem Lijepe naše, pa i u Bosni i Hercegovini.

-Sudjelovali smo na obljetnicama u Vukovaru, Sunji, Požegi, Modriči i Garevcu, Čavoglavama, Kninu, Grudama, Osijeku te po svim gradovima i mjestima Virovitičko-podravske županije. U svibnju je potpisan Sporazum o suradnji između naše udruge, Udruge HVIDRA Orahovica i 105. Modričke brigade čime će se zajedničkim snagama čuvati uspomena na ratna događanja i pogibije branitelje obje strane u Modriči 1992. godine. Posebno smo ponosni na organizaciju 13. Memorijalne utrke ”Kokočak-Orahovica” za poginule branitelje Momira Krmpotića, Milana Puhanića i Branka Jaklića, koji je prošle godine u prosincu brojio najviše sudionika do sada, preko 120. Hvala svim našim donatorima na čelu s Ministarstvom hrvatskih branitelja i Virovitičko-podravskom županijom te Gradom Orahovica i susjednim općinama, suradnicima, i posebno hvala svim članovima udruge koji su nesebično odvajali svoje vrijeme i marljivo radili na ostvarivanju ciljeva udruge – rekao je Milovuković.

Nakon jednoglasno potvrđenih izvješća, predsjednik Milovuković iznio je plan rada za tekuću 2020. godinu.

-I  u ovoj godini nastavit ćemo biti aktivni na svim obljetnicama diljem Hrvatske te kod naših prijatelja u BiH, organizirati naše uobičajene sadržaje na čelu s Memorijalnom utrkom ”Kokočak-Orahovica”, te također nastaviti s projektom ”Škola u prirodi” za učenike osnovne škole, kojemu je zadatak edukacija mladih o događanjima u Domovinskom ratu – zaključio je Milovuković.

U izbornom dijelu Skupštine jednoglasno je za novog/starog predsjednika potvrđen dosadašnji predsjednik Miroslav Milovuković, za dopredsjednika Siniša Kanis, a dužnost tajnika obavljat će Viktor Bulava.

U Izvršni odbor izabrani su još Marinko Tolić, Vlado Milak, Stjepan Kaltenbaher i Nenad Hajba. Novi Nadzorni odbor čine Alan Grgić, Vlado Prović i Boris Broš, dok su u Sud časti izabrani Bojan Gmajnički, Zoran Novoselac i Josip Radočaj.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content