NOĆNA MORA SVAKE OBRANE Karlo Petrinić s 21 pogotkom nedodirljiv na prvom mjestu liste strijelaca u 1. Županijskoj nogometnoj ligi

Novoosnovani klub Graničar Bušetina u svojoj prvoj polusezoni nakon spajanja dvaju rivalskih klubova ostvario je odlične rezultate. Nakon 13. kola jesenskog dijela prvenstva drže visoko 3. mjesto ligaške ljestvice. Na ovako visokom plasmanu zasigurno mogu zahvaliti Karlu Petriniću, vodećem strijelcu lige i prvom topniku kluba koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao 21 pogodak, što čini gotovo polovicu svih postignutih pogodaka momčadi.

SA ŠKOLSKOG IGRALIŠTA NA VEGEŠKU

Karijera ovog mladog napadača započela je na zanimljiv način. Karlo nije izabrao klub, već je klub izabrao njega. Kroz dječačku igru na školskom igralištu okružen prijateljima, među kojima se najviše istaknuo, stigao je poziv iz Virovitice kojoj se priključio u mlađim uzrasnim kategorijama. Na Vegeški je proveo dvije godine tijekom kojih je prošao školu nogometa, a osnivanjem pionirskog uzrasta u njegovom mjestu Okrugljači dvojbe nije bilo: vratio se svojim korijenima i u klub za koji i danas nastupa.

JEDAN OD NAJBOLJIH

Tijekom prošle godine iz brojnih razloga donesena je odluka o spajanju Graničara iz Okrugljače i Bušetine. Prema svemu viđenom u novom okruženju najbolje se snašao upravo Karlo, koji se prometnuo u nositelja igre svoje ekipe i koji je svojim golovima uvelike pomogao momčadi da se na kraju polusezone nalazi na trećem mjestu.

– Mislim da smo napravili veliku stvar spojivši ova dva rivalska kluba. Došlo je do krize u kojem nijedna ekipa nije ostvarivala dobre rezultate. Uz to, dodatne probleme stvarao je manjak igrača – izjavio je Karlo.

IMG 997f53460126cc9bfb3371e200b4582e V horz e1572858623382 Custom

Kao jedan od glavnih razloga što je uvjerljivo na vrhu liste strijelaca, gdje je prvog pratitelja ostavio na 10 pogodaka zaostatka, Karlo ističe svoje suigrače.

– Imamo jako dobru ekipu u kojoj vlada nevjerojatna atmosfera, među nama vladaju dobri odnosi. Nismo samo suigrači, već i prijatelji na čelu s našim trenerom koji nam prenosi svoje nogometno znanje – dodao je.

U DRUGI DIO SEZONE PO VIŠE POGODAKA

Karlo nije mogao sakriti zadovoljstvo što je među brojnim kvalitetnim igračima i odličnim napadačima upravo on zasjeo na sam vrh. Iz njegovih jesenskih igara, ali i onih tijekom dosadašnje karijere, vrlo se jasno može zaključiti da se radi o rođenom strijelcu koji ima “nos” za gol, a zbog svoje kvalitete i nogometnog znanja ne bi bilo iznenađujuće kada bi se trenutna brojka pogodaka na kraju sezone i udvostručila.

– Moram još jednom naglasiti da su razlog svega ovoga što se događa moji suigrači, bez njih ovo ne bi bilo moguće. Svaki od njih puno trči i radi za mene kako bi mi dostavili loptu, moj jedini posao je postići pogodak kao nagradu za njih, a sve ostale zasluge pripadaju njima – skromno je izjavio Karlo.

Planova za daljnju karijeru trenutno nema, svi su fokusirani na nastavak natjecanja i pokušaj dostizanja vodećeg dvojca koji imaju pet, odnosno četiri boda više od njih.

– Razmišljam samo o drugom dijelu sezone. Potrebno je puno rada i dobrih treninga kako bismo se priključili u borbu za naslov. Nastavljamo ići utakmicu po utakmicu i pokušat ćemo se priključiti vrhu – izjavio je za kraj.

(www.icv.hr, mr, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content