NOVE STIPENDIJE 5 studenata studija računarstva na VŠMTI-u potpisalo s Finom ugovore o stipendiranju

U prostorima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici (VŠMTI), 5 studenata studija računarstva potpisalo je s Finom ugovore o stipendiranju.

Fina je već sklopila ugovore o stipendiranju s 8 studenata računarstva s ove visoke škole te još 1 ugovor s Virovitičaninom, studentom Fakulteta organizacije i informatike Varaždin. Od spomenutih 9 studenata, Fininih stipendista, 1 je završio studij i već radi u Fininom razvojnom centru u Virovitici, zajedno s još 4 stalno zaposlena i 5 studenata koji rade preko student servisa.

Finin razvojni centar u Virovitici svečano je otvoren u Fininoj virovitičkoj poslovnici u studenom prošle godine, a namijenjen je razvoju IT usluga, što podrazumijeva čitav ciklus razvoja softvera, počevši od poslova analize, dizajna i programiranja, do testiranja.

IMG 7695 850x567 1Inače, Finini razvojni centri osnivaju se na lokacijama gdje postoje ili djeluju učilišta koja obrazuju IT stručnjake pa uz ovaj virovitički, razvojni centri već postoje u Splitu, Zaboku i Osijeku. Uskoro će Fina otvoriti takav centar u Bjelovaru, a ove su godine još u planu i razvojni centri u Čakovcu i Kutini.

S VŠMTI-ja vjeruju da će uskoro i njihovih 5 novih stipendista studija računarstva započeti svoju karijeru u Fininom virovitičkom razvojnom centru. (VŠMTI, virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content