NOVI USPJESI PLIVAČA Na međunarodnom mitingu u bosanskoj Banja Luci Plivački klub Virovitica zgrabio 12 medalja

Na 9. Međunarodnom plivačkom mitingu “Banja Luka 2020.” u susjednoj BiH nastupilo je proteklog vikenda 14 klubova, jedanaest iz Bosne i Hercegovine, dva iz Srbije i Plivački klub Virovitica iz Hrvatske. Više od 250 plivača i plivačica natjecalo se u jutarnjem i popodnevnom natjecanju.

Prvi na red su došli najmlađi virovitički plivači: Anja Prekratić, Marija Iličić, David Kovačević, Bruna Majetić, Marisela Zubić i Nea Trešćec. Bruna Majetić se na postolje popela s tri medalje, dvije zlatne i jedna srebrna u disciplinama 50 metara kraul i prsno te 100 metara prsno. Marija Iličić bila je zlatna na 100 metara delfin i srebrna na 50 metara delfin, dok je Marisela Zubić brončana u disciplini 100 metara slobodno. Malci su pametno iskoristili završetak svojeg dijela natjecanja te okusili domaće specijalitete, dok su stariji tek počinjali s rasplivavanjem.

Ni stariji nisu ostali dužni, pa je tako Zara Majetić došla do zlata u disciplini 100 metara delfin, bronce na 100 metara leđno i 100 metara kraul, dok je Timea Brlas bila srebrna u disciplinama 200 metara prsno, 200 metara kraul i 100 metara prsno. Ivanu Iličiću je bronca pobjegla za svega nekoliko zaveslaja.

-Treninzi se nastavljaju i pripreme za Državno prvenstvo koje je sve bliže te željno isčekujemo nove uspjehe naših plivača i plivačica – poručili su iz PK Virovitica.

(www.icv.hr, PK Virovitica)

[g-gallery gid=”581977″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content