Obrtnici iz Litve na Viroexpu: Na sajam dolaze obrtnici koji izrađuju proizvode od filcane vune, lutke od tkanine, lente, slamnate ukrase i uskrsne pisanice

Na 25. Viroexpu predstavit će se izlagači iz Okruga Švenčionys iz Litve koji se bave očuvanjem litvanske tradicije i gastronomskih običaja, pa će tako biti predstavljen obrtnica koja izrađuje proizvode od filcane vune s certifikatom nacionalnog proizvoda, obrtnica koja njeguje tradiciju izrade lenti, te se bavi ukrašavanjem uskrsnih pisanica i izrađuje tradicionalne litvanske slamnate ukrase – sodai, kao i obrtnica koja se bavi izradom lutaka od tkanine. Na izložbenom prostoru Litve, promovirat će se i degustirati litvanski prehrambeni proizvodi.

Litva sudjeluje na Viroexpu od 2018. godine, a virovitičko-podravski župan Igor Andrović i gradonačelnik Okruga Švenčionys, Rimantas Klipčius, u sklopu Viroexpa 2019, potpisali su Sporazum o suradnji između Virovitičko-podravske županije i Okruga Švenčionys (Republika Litva). Ukupna robna razmjena Virovitičko-podravske županije i Litve u 2018. godini iznosila je 895.000 kuna.

Pokrovitelj našeg sajma, koji se održava od 13. do 15. ožujka u Virovitici je Vlada RH. Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Podsjetimo, Zemlja partner 25. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Savezna Republika Njemačka, a Županija partner Koprivničko-križevačka županija. Ove godine pokrovitelj i partner sajma je i RBA Raiffeisenbank Hrvatska.(HGK ŽK Virovitica, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content