Održana godišnja skupština Kulturno-umjetničkog Društva Virovitica, Miroslavu Đurđeviću zahvalnica za 20 godina rada

U prostorima DVD-a Virovitica održana je proteklog vikenda redovna godišnja skupština Kulturno-umjetničkog Društva Virovitica.

Predsjednik KUD-a Virovitica podnio je izvješće o radu Društva tijekom 2019. godine. Uz inozemne nastupe u Češkoj Republici i Mađarskoj, regionalne smotre u Slavoniji, Društvo je ponosno na suradnju s lokalnim udrugama i društvima. Aktivnost Društva iskazana je s više od 20-tak nastupa tijekom 2019. godine.

U suradnji s Hrvatskim Saborom kulture održan je u svibnju 2019. godine seminar o bogatstvu kulturne tradicije, običaja, nošnji, plesa i pjesme Podravine. Od osamostaljenje Republike Hrvatske ovo je bio prvi seminar o tradiciji podravskoga kraja na području zapadne Slavonije.

Okupljene goste iz drugih kulturnih Društava te predsjednicu ZAKUD-a (Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih društava) na području Virovitičko-podravske županije, Mihaelu Peić pozdravio je pročelnik za Društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica istaknuvši vrijednost očuvanja kulturnog identiteta grada.

Na skupštini su uručene zahvalnice članicama i članovima Društva. Stavljajući naglasak na zajedništvo i ustrajnost članova KUD-a prema Društvu, marljivošću članova Društva te odricanju za očuvanje opće dobra, predsjednik KUD-a Virovitica Matija Gosler podijelio je zahvalnice zaslužnim članicama i članovima Društva.

Za 20 godina rada u Društvu njegujući folklornu baštinu u notnom zapisu zahvalnicu je dobio Miroslav Đurđević.

(www.icv.hr, KUD Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content