OPĆINA VOĆIN Ove godine kreće nastavak izgradnje vodovodne mreže prema naseljima Hum i Hum Varoš, kao i II. faza kanalizacijskog sustava

U 2020. godini Općina Voćin u planu ima niz projekata koji su od iznimne važnosti za razvoj i poboljšanje komunalne infrastrukture te jačanje općine u svim oblicima društvenog i socijalnog života. Među najvažnijima su sufinanciranje izgradnje vodovodne mreže u naseljima Hum i Hum Varoš, što će zaokružiti projekt vodoopskrbe na području cijele Općine Voćin, a što nam je potvrdio i načelnik općine Voćin Predrag Filić.

– Ove godine napokon započinjemo s nastavkom izgradnje vodovodne mreže prema naseljima Hum i Hum Varoš. Sredstva su predviđena u Općinskom proračunu i Proračunu Hrvatskih voda. Očekujemo uskoro i raspisivanje Natječaja za izvođača radova od strane komunalnog poduzeća Komrad d.o.o. Slatina čiji smo mi kao Općina suvlasnik i koji je javni distributer vode na području općine Voćin, grada Slatine i okolnih općina. Izgradnje vodovodne mreže prema naseljima Hum i Hum Varoš je završni projekt vodoopskrbe u općini Voćin, jer u proteklom smo razdoblju sanirali sve vodovodne sustave i izgradili nove, tako da će završetkom projekta više od 95 posto stanovništva biti priključeno na vodovodnu mrežu – napomenuo je načelnik Predrag Filić.

Još jedan od vrlo važnih projekata za općinu Voćin u ovoj godini je i nastavak sufinanciranja izgradnje II. faze odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Voćin.

– Nastavak izgradnje kanalizacijskog sustava je na tragu onoga što smo započeli još ranije, projektom iz IPARD programa kada smo izgradili I. fazu, odnosno pročistač i nekoliko kilometara kolektorske mreže. Da bi sav sustav dobio svoj smisao, da bi ga stavili u potpunu funkciju moramo što više korisnika priključiti na kanalizacijski sustav, stoga nastavljamo sa izgradnjom kolektorske mreže. Ove godine bi trebalo kanalizacijskim sustavom pokriti središnji dio Voćina. Posebno me veseli što ćemo time riješiti glavnu ulicu u naselju, odnosno dosadašnje probleme, jer dovršetkom izgradnje kanalizacije, nogostup koji zbog radova sada nije u funkciji, ponovo će biti dostupan pješacima – rekao nam je načelnik općine Voćin Predrag Filić. (www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content