FOTO I VIDEO Budite oprezni: Jak vjetar ruši stabla, u Virovitici odlomio fasadu sa zgrade!

Kao što je i najavljeno, jača jugozapadnjak koji puše od jutra. Olujni udari vjetra ruše brojna stabla, prometne znakove, krovove, a stradao je i drveni luk iznad mosta u gradskom parku u Virovitici. Vatrogasci imaju pune ruke posla, svi su na terenu i rješavaju prijave građana prema prioritetima. Ako ne morate, zaista nemojte izlaziti na otvoreno.

Olujni udari vjetra napravili su veliku štetu na zgradi u ulici Stjepana Radića u Virovitici gdje je odlomljen dio fasade.

Slična situacija je ponovno na zgradi u Rusanovoj u kojoj se nalazimo, gdje se odlomio još jedan komad lima na krovu, koji prijeti prolaznicima.

Vjetar u Virovitici puše brzinom do 74 km/h, a na obroncima Bilogore preko 100 km/h, gdje je u Milanovcu pored Područne škole srušio stablo.

Foto: S. Ključec

Kod škole palo je stablo i u Pčeliću, koje su brzom intervencijom uklonili vatrogasci DVD-a Suhopolje.

Foto: G. Solar

Olujni udari srušili su i stablo u Špišić Bukovici. Čitatelj nam je poslao video koji vjerno prikazuje snagu vjetra.

 

Kaos je i u parku u Koriji gdje je, uz brojna stabla, stradao i spomenik.

Veliko stablo srušilo se i na Papuku na cesti prema Jankovcu te zapriječilo promet.

Tijekom dana gomilat će se i oblaci koji će donijeti oborine. Vrhunac vjetra očekuje se do 18 sati, a potom će slabjeti. Temperature zraka postupno će padati, no i dalje će se zadržati nestabilno vrijeme uz povremenu kišu. (www.icv.hr, ml; foto i video: M. Rođak, T. Szabo, čitatelji)