EUROGOL BORNE MIMIĆA Papuk odličnom igrom zaslužio sva tri, ali zadovoljan i s bodom protiv Varteksa 

Nogometaši orahovačkog Papuka odigrali su utakmicu 15. prvenstvenog kola 3. HNL Sjever, na svom terenu ugostivši pretendenta za sami vrh prvenstvene ljestvice, momčad varaždinskog Varteksa koji su i u Orahovici bodrili njihovi vjerni White Stonesi proslavivši svoj veliki 30. rođendan.

Papuk je od prve minute pokazao da je to potpuno drugačija momčad od one jesenske, rukopis odličnog stručnjaka Stjepana Mađarića vidio se na svakom koraku. S puno discipline u igri, čvrstim postavljanjem na svaku loptu i jako puno trčanja, Papuk je dominirao i tjerao protivnika na pogreške. Da je bilo malo više sreće ili koncentracije u samoj završnici Papuk je do odmora mogao postići barem dva pogotka.

Marin Čavić neumorno je probijao bok, ubacivao, vraćao povratne, no neprecizni su bili Živković, Bušljeta i Radinković. Potom je Ninčević sjajno probio desnu stranu, ušao prema sredini i opalio, no na vratima gostiju bio je nesavladivi Luka Domjan.

Papuk Varteks

S druge pak strane i Varteks je imao nekoliko poluprilika, a najveća opasnost zbila se u 32. minuti nakon jedne gužve u domaćem kaznenom prostoru, Mehmedi je obranio prvi udarac, a drugi koji je krenuo prema praznoj mreži blokirao je Šantić i poslao u korner.

U drugom dijelu slična priča, Papuk i dalje opasniji, a Varteks vreba iz kontre. Jedna takva donijela je i pogodak, u 75. minuti, na povratnu loptu odlično je reagirao Tihomir Šoštarić i matirao Mehmedija. Papuk nije odustajao, tražili su taj pogodak koji bi nagradio njihovu odličnu igru tijekom cijelog susreta. I on se dogodio u 90. minuti i to ne bilo kakav, nego eurogol. Papuk je naime dobio slobodnjak na nekih 25 metara, loptu je namjestio Borna Mimić i majstorski pogodio desne rašlje ovog puta doista nemoćnog Domjana. Opći zaključak s obje strane bio je da je Varteks osvojio bod, a Papuk izgubio dva.

Papuk Varteks

-Trener Varteksa Želimir Orehovec i ja smo jako dobri prijatelji, znamo se još iz igračkih prvoligaških dana i nakon utakmice smo razmijenili dojmove te se složili kako je najbolji igrač na terenu bio gostujući vratar, a to puno govori. Imali smo pet mat situacija jedan na jedan, ali je taj mladić Domjan sve to skinuo, kao i nekoliko opasnih ubačaja. U svakom slučaju mi smo osvojili veliki bod, ali ne mogu se oteti dojmu da smo bili malo efikasniji u toj realizaciji sigurno bi pobijedili. Moram svakako reći da nas je poharala bolest, virozna prehlada zaustavila je Ninčevića i Bušljetu koji nisu mogli dati 100 posto, ali su odradili jako dobru utakmicu, dok Krsnik zbog istog nije mogao niti nastupiti, a k tome niti Špoljarić nije mogao igrati zbog ozljede prepone. Ipak, ne tražim alibi, igrali smo hrabro, pokazali odličan nogomet i zasluženo uzeli ovaj bod. Pohvaljujem cijelu momčad, momci su odradili tešku utakmicu na visokoj razini – kaže trener Papuka Stjepan Mađarić te izdvaja igrača utakmice.

Papuk Varteks

-Uvijek mi je teško nekoga izdvajati, posebno danas kada je momčad bila ta koja je učinila sve. Možda su se ipak izdvojili Stipe Čavić, Marin Vratković i posebno Borna Mimić kojeg bih ipak podcrtao kao igrača utakmice – zaključio je Mađarić te najavio da Papuk već sutra igra utakmicu Županijskog nogometnog Kupa u Bakiću, a potom slijedi priprema za gostovanje u Križevcima.

Papuk – Varteks 1:1
Najbolji u redovima Papuka: Borna Mimić

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”582793″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content