Počinje trodnevnica u čast blaženog Alojzija Stepinca zaštitnika istoimene virovitičke župe

Približava se blagdan blaženog Alojzija Stepinca zaštitnika istoimene virovitičke župe sa sjedištem u prigradskom naselju Milanovac. Od petka 7. veljače počinje trodnevnica. Svake večeri pobožnost počinje u 17:45 molitvom Gospine krunice i litanijama u čast blaženom Alojziju Stepincu, nakon čega slijedi sveta misa.

U petak, 7. veljače, pobožnost križnog puta i svetu misu predvodit će prečasni Drago Marković, kancelar Đakovačko-osječke nadbiskupije; u subotu, 8. veljače, svetu misu i euharistijsko klanjanje predvodit će velečasni Mario Brkić, župnik župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu; u nedjelju, 9. veljače svetu misu u 18,30 sati predvodi velečasni Ivica Bošnjak, župnik župe sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici.

Na sam blagdan Stepinčeva, 10. veljače, bit će dvije svete mise. Prijepodne u 10 sati svetu misu predvodi domaći župnik velečasni Josip Homjak, a svečano euharistijsko slavlje u 18:30 predvodit će velečasni Dragan Hrgić, župnik župe sv. Josipa u Slatini. Kroz sve dane bit će prilika za svetu ispovijed. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content