POD BUDNIM OČIMA SKAUTA SERIE A Mladi nogometaši Mateo Ivoš, Ivano Lazić i Dominik Babić bili na revijalnoj utakmici u Trstu

Prošlog vikenda u talijanskom pograničnom gradu Trstu odigrane su dvije selektivne utakmice između ekipa domaćina, Triestine, koja je članica Juventus youth academy i zajedničke selekcije Škole nogometa općine Lukač i Škole nogometa Batrina, igrača rođenih 2006. godine.

Za selekciju je iz Škole nogometa općine Lukač nastupio najperspektivniji igrač i kapetan momčadi starijih pionira Mateo Ivoš, a kao gosti Škole nogometa općine Lukač nastupili su Ivano Lazić iz Virovitice, Dominik Babić iz Pitomače i Leon Raljić iz Nove Rače.

Prvog dana odigrana je utakmica između domaćina Triestine (starijeg godišta – igrača rođenih 2005. godine) u kojoj je domaćin pobijedio s 3:1. Drugog dana odigrana je utakmica između domaćina Triestine (2005. i 2006. godišta pojačana igračima iz Slovenije koji su na probi u tom klubu) i zajedničke selekcije Škole nogometa općine Lukač i Škole nogometa Batrina, igrača rođenih 2006. u kojoj smo zabilježili pobjedu rezultatom 3:1.

Treba naglasiti kako su utakmicu promatrali skauti talijanskih nogometnih klubova serije A: Milan, Udinese, Verona i Sassuolo, koji su dali vrlo visoko mišljenje o kvaliteti naših igrača.

Između navedenih škola nogometa uspostavljena je suradnja koja će se nastaviti organizacijom zajedničkih kampova i treninga te je postignut načelni dogovor o suradnji navedenih talijanskih klubova sa Školom nogometa općine Lukač i Školom nogometa Batrina o odigravanju utakmica mlađih uzrasnih kategorija na terenima u Gornjem Bazju i Batrini. U delegaciji Škole nogometa općine Lukač bili su voditelj i tajnik Škole Robert Špiranec i trener Željko Živković.

(www.icv.hr, mš)