PODUZETNIČKI INKUBATOR PITOMAČA U samo dva mjeseca postao dom za četiri tvrtke s 30-ak zaposlenih

Danas (četvrtak) Virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa svojim zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom obišao je Poduzetnički inkubator u Pitomači i poduzetnike koji su u njemu pronašli mjesto. Obilasku su se pridružili i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok, zamjenik direktorice Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije Josip Hetrih i dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić.

Poduzetnički inkubator u Pitomači, dio je europskog projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, kojim su otvoreni novi poduzetnički inkubatori u Orahovici, Slatini i Pitomači. Sva tri poduzetnička inkubatora dio su projekta vrijednog oko 30 milijuna kuna, za što je Virovitičko-podravska županija, kao nositelj, dobila bespovratnih europskih 20 milijuna kuna.

3012 2019 0153365417150286069

U poduzetničkom inkubatoru u Pitomači smjestile su se četiri tvrtke koje broje 30-tak zaposlenih, a uskoro dolaze i novi poduzetnici koji će popuniti slobodna mjesta u poduzetničkom inkubatoru.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović izrazio je zadovoljstvo brojem poduzetnika u inkubatoru.

– U samo dva mjeseca ovaj poduzetnički inkubator u Pitomači postao je “dom” za četiri tvrtke. Popunjavaju se proizvodni prostori, još su dva slobodna. To znači da se pokreće i proizvodnja ovdje na području općine Pitomača i na području Virovitičko-podravske županije. Isto tako i ovi prostori koji su namijenjeni za uredske prostore se također polako popunjavaju, ukupno je već 30-tak zaposlenih u te četiri tvrtke i najave su da će dolaziti novi poduzetnici – rekao je Virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

IMG 2592

Poduzetnički inkubatori velika su potpora poduzetnicima početnicima i one su vjetar u leđa za početak poslovanja, no to nisu jedine mjere koje Virovitičko-podravska županija daje za poduzetnike početnike, kaže župan.

– Od nedavno tu su krediti s 0 posto kamata od nekih 200 tisuća pa do 2 milijuna kuna, imate potpore s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ono što treba su poduzetničke ideje, a sudeći po stanarima ovog poduzetničkog inkubatora siguran sam da i toga neće nedostajati – ističe župan Andrović.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”579694″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content