Policija i Autoklub Virovitica i dalje mlade educiraju o sigurnom sudjelovanju u prometu

Kao i prethodnih već više od deset godina i ove godine se nastavlja suradnja policijskih službenika i Autokluba Virovitica na provedbi preventivno–edukativnih aktivnosti kojima su obuhvaćeni svi učenici trećih razreda srednjih škola na području Virovitičko–podravske županije edukativnim predavanjima na temu sudjelovanja mladih u prometu.

Od početka veljače su policijski službenik za prometnu preventivu Postaje prometne policije Virovitica Dario Gazibara i tajnik Autokluba Virovitica Robert Valenteković već održali prva u nizu edukativnih predavanja na ovu temu u Katoličkog gimnaziji u Virovitici, Gimnaziji Virovitica i Strukovnoj školi u Virovitici.

mladi u prometu 1
Foto: PU virovitičko-podravska

Srednjoškolci se na ovim predavanjima upoznaju sa prekršajima karakterističnima za ovu populaciju sudionika u prometu; upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i problematikom sjedanja u vozilo prijatelju koji je pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom brzinom većom od dozvoljene i prije stjecanja prava na upravljanje, važnosti korištenja sigurnosnog pojasa i za vozača i sve putnike u vozilu i opasnosti korištenja mobitela za vrijeme vožnje, i motornog vozila i bicikla te važnosti korištenja zaštitne kacige prilikom vožnje na motociklu i mopedu.

mladi u prometu 2
Foto: PU virovitičko-podravska

Edukacija se provodi korištenjem edukativnih promidžbenih spotova i „pijanih naočala“, a edukativna predavanja će u cilju podizanja prometne kulture mladih i smanjenja njihovog stradavanja u prometnim nesrećama do kraja školske godine biti održana u svim srednjim školama na području županije. (PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content