PRVACI REGIJE SLAVONIJA ZAPAD Teo Lorenzo Radović, Luka Ljulj i Filip Štiks izborili plasman na ekipno državno prvenstvo u stolnom tenisu

Mlađi kadeti virovitičkog stolnoteniskog Kluba (igrači do 13 godina) ekipni su prvaci regije Slavonija Zapad, koju čine pet županija.

Tako su se drugi put zaredom plasirali na državno prvenstvo. Ekipu su sačinjavali Teo Lorenzo Radović, Luka Ljulj i Filip Štiks. Uspjeh je tim veći, jer je uz “iskusne” Tea i Luku, ekipi priključen početnik iz škole stolnog tenisa, devetogodišnji Filip, pa je tako STK Virovitica praktički nastupao sa samo dva igrača.

Natjecanje je održano u multifunkcionalnoj hali Viroexpo. Virovitičani su iskoristili prednost domaćeg terena na kojemu inače treniraju. Na naplatu im je stiglo marljivo i redovito treniranje u uvjetima kakve nikada nisu imali u povijesti kluba. Nastupilo je osam klubova iz regije s vrlo renomiranim stolnoteniskim školama. Svi mečevi obilovali su dramaturgijom, obratima, “dvorana je jecala od plača, sportskih pokliča i navijanja”.

Virovitičani nisu dobro krenuli, prvu utakmicu u grupi gube zbog treme, ali kako je turnir odmicao, trema je bila sve manja, a igra sve bolja. Najbolji igrač turnira bio je Teo Lorenzo Radović s devet pobjeda, virovitički junak dana bio je Luka Ljulj donijevši u svakoj utakmici ključnu treću pobjedu, pri čemu je u finalnoj utakmici spasio i nekoliko meč lopti. U debitanskom nastupu i devetogodišnji Filip Štiks dobio je svoj prvi službeni set.

Treneri ekipe Berigoj Zdjelar i Darko Kulej pridonijeli su ovom uspjehu vrlo lukavim postavama ekipa, gdje su nadmudrili svoje kolege, naročito u polufinalu i finalu.

Napomenimo da je nastupila i ekipa STK Pitomače, osvojivši treće mjesto u skupini. Ove subote, 22. veljače također u dvorani Viroexpo, održava se i pojedinačno prvenstvo regije, gdje je glavni favorit i prvi nositelj Teo Lorenzo Radović.

Rezultati:

1. kolo: Virovitica – “Graničar” Slavonski Brod 1:3
2. kolo: Virovitica – “Lipa” Lipik 3:2
3. kolo: Virovitica – “Lipa” Lipik 3:1

Polufinale:

Virovitica – Slavonski Brod 3:1

Finale:

Virovitica – Strmac Nova Gradiška 3:1

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content