Razvoj palijativne skrbi u VPŽ: Županija organizira edukaciju za sve koji žele postati volonteri iz područja palijativne skrbi

Virovitičko-podravska županija u sklopu projekta „Razvoj palijativne skrbi u Virovitičko-podravskoj županiji“ organizira edukaciju za sve zainteresirane koji žele postati volonteri iz područja palijativne skrbi. Edukacija obuhvaća 20 sati predavanja i 10 sati praktičnog dijela.

Volonteri u palijativnoj skrbi pružaju praktičnu pomoć i podršku ljudima oboljelim od terminalne bolesti te njihovim obiteljima.

Volonteri u palijativnoj skrbi često rade kao dio tima s ciljem pružanja adekvatne podrške i brige bolesnicima suočenim s terminalnim bolestima. Svaki zadatak volontera u skladu je s potrebama i sposobnostima i bolesnika i volontera te je usklađen s dogovorenim postupcima drugih članova palijativnog tima i obitelji.

Neki karakteristični zadaci palijativnog volontera su provođenje vremena s bolesnikom, pružanje društva i podrške bolesniku, razgovor s bolesnikom, dogovor s obitelji bolesnika i članovima palijativnog tima, pomaganje bolesniku u svakodnevnim zadacima i obavezama (čitanje novina, odlazak u kupovinu, zajednička molitva, manji kućanski poslovi…)

– Pozivamo sve zainteresirane da dođu na uvodno predavanje koje  će se održati 21. veljače 2020. godine (petak) u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije (Trg Ljudevita Patačića 1, Virovitica), od 15,00-19,00 sati – poručuju iz Virovitičko-podravske županije. Prisustvovanje na edukaciji možete prijavite na mail [email protected]

(vpz)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content