Slatinska taekwondoistica Eva Gal pokorila Bužim osvojivši tri zlata i pehar za najbolju kadetkinju

Proteklog vikenda u Bužimu, u susjednoj Bosni i Hercegovini, održan je 4. Međunarodni turnir u taekwondou “Bosnia open” na kojemu je nastupilo 18 klubova iz četiri države sa 223 borca. Taekwondo klub Slatina na turniru je sudjelovao s pet boraca te osvojio četiri zlata, dva srebra i jednu broncu.

Eva Gal proglašena je najboljom kadetkinjom na turniru, tako što je u kategoriji mlađih kadetkinja do 35 kilograma osvojila zlatnu medalju, a zlato je uzela i u kategoriji starijih kadetkinja do 40 kilograma. Valja napomenuti da Eva ima samo 32 kilograma te da se često bori protiv težih i starijih suparnica. Eva se borila u osam borbi, a dvije je pobjede završila prekidom, odnosno predajom protivnica. Uz ova dva zlata u borbama, Eva je osvojila još jedno, ono u formama kadetkinja crveni pojas.

image 2

Stefani Oskomić je osvojila zlato u kategoriji djevojčica do 25 kilograma, gdje je pobijedila u dvije borbe, a srebro je uzela u kategoriji kadetkinja do 30 kilograma podijeljenom odlukom sudaca 2:1, borivši se protiv osam protivnica.

Srebro je osvojio i Stjepan Oskomić u starijim kadetima do 35 kilograma, a sa broncom se u Slatinu vraća Marsel Maravić u kategoriji kadeta do 35 kilograma, dok se Kristijan Krezner nije uspio “popeti” na postolje. Na turniru je slatinske borkinje i borce vodio trener Stjepan Gal.

(www.icv.hr, adf)

IMG 20200222 170022 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content