Stjepan Virag ponovno izabran za predsjednika Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije

U mjesnom domu virovitičkog prigradskog naselja Milanovac održana je izvještajno–izborna skupština Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko–podravske županije.

Nakon usvajanja izvješća o radu i financijskog izvješća, zbog isteka mandata, razriješena su dužnosti sva upravljačka tijela Matice: predsjednik, dopredsjednici, tajnik i nadzorni odbor. Predloženi su i jednoglasno izabrani novi čelni ljudi Matice. Predsjednik je ponovno Stjepan Virag, dopredsjednici su Mirjana Ivanešić i Josip Blažević, tajnik Antun Han, a nadzorni odbor čine Andrija Lukač, Josip Dukarić i Franjo Pajtl.

IMG 0313 Custom

Prema usvojenom planu rada za 2020. godinu Matica će nastavati sa aktivnostima koje je započela u proteklim godinama: organizaciji sportskih susreta umirovljenika Virovitičko–podravske županije, obilježavanjem Dana starih i nemoćnih, dok će se Županijski festival umirovljenika, koji je prošle godine po prvi puta organiziran u virovitičkom kazalištu, podići na puno višu razinu. Uz nekoliko festivalskih večeri, koje će se održati po cijeloj županiji, završnica će biti organizirana u sportskoj dvorani kako bi svi zainteresirani mogli doći, jer se prošle godine pokazalo da je kazališna dvorana u Virovitici premala za sve gledatelje.

Svih tih aktivnosti, ne bi bilo bez svesrdne pomoći Virovitičko- podravske županije, istaknuli su na sjednici. U planu je redovna emisija na ICV Radio Virovitici za umirovljenike, koja bi pratila njihovu problematiku.

Do Uskrsa bi trebale doći narodne nošnje za folklornu skupinu, koja će tako moći početi sa nastupima. Narodne nošnje su nabavljene uz bespovratnu pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

IMG 0543 Custom

Skupštinu su pozdravili i zaželjeli Matici puno uspjeha u budućem radu gosti Ivo Horvat pročelnik Službe za pravne poslove i lokalnu samoupravu Virovitičko–podravske županije, Vlasta Honjek–Golinac zamjenica gradonačelnika Virovitice i Mario Lukačević, predsjednik mjesnog odbora Milanovac.

Podijeljene su zahvalnice za podršku i pomoć u radu Matice nizu institucija, pojedinaca i tvrtki koji su na razne načine pomogli rad Matice.

U kulturno umjetničkom programu sudjelovala je Češka beseda s Gospodskim plesom, koji potječe iz doba Jana Vlašimskog prije stotinjak godina. Jednako tako, položeno je cvijeće i zapaljeni lampioni na spomen obilježuju poginulim braniteljima u centru Milanovca.

(www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”581052″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content