SVJETSKI DAN BRAKA Obnovili zavjete i obećali ljubav jedno drugome nakon 25 i 50 godina braka

blank

Ljubav i vjernost u dobru i zlu, pomoć u teškim danima i zajedničko dijeljenje radosti u onim dobrima – obećali su to i puno više danas (nedjelja) supružnici koji su proslavili 25 i 50 godina bračnog zajedništva. Na simboličan način, na svetoj misi u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici, svoje su zavjete, a u povodu Svjetskog dana braka, obnovili supružnici Tomo Rajnović i Jana r. Tovarović, koji su obilježili svoj Zlatni pir, čak 50 godina braka te tri para koja su proslavila 25 godina zajedništva, odnosno svoj Srebrni pir: Dražen Ištvanović i Draženka r. Petrović, Robert Blažević i Blaženka r. Bistrović te Ivica Kirin i Sanja r. Car.

U svojoj propovjedi virovitički župnik fra Rozo Brkić naglasio je kako je u braku najvažnija riječ: podijeliti. Ona se odnosi na sve – podijeliti ljubav, problem, pa i novi život drugome. – Ovo je prilika za zahvaliti Bogu na Njegovoj milosti, koju daje supružnicima, a da jedni druge mogu ‘nositi ‘ i ‘podnositi’, u svojim svakodnevicama, u svojim nastojanjima da budu više ljudi. Iz čitanja danas čujemo kako je od ‘praznih žrtava’ važniji čin ljubavi, ona konkretna pomoć drugome u onome što mu je potrebno, obična korica kruha.

blank

Ima li boljeg načina od braka, da drugome daš upravo to, pa i samog sebe, sa svim svojim talentima, sa svim svojim nadostatcima, pa da zajedno gradite svoje živote?  – pitao je fra Rozo Brkić ne samo današnje slavljenike, nego i sve okupljene vjernike, a koji su se u svojim molitvama prisjetili svojih supružnika, živih ili pokojnih.

Župnik blagoslovom, a crkvena zajednica srdačnim pljeskom čestitala je slavljenicima i poželjela im još puno godina u pravoj ljubavi, u radosti i milosti, kako bi zajedno prošli sve prepreke na životnom putu i ostali jaki u vjeri. Supružnici Jovanović, Ištvanović, Blažević i Kirin nisu skidali osmijeh s lica, poželjevši sebi, ali i drugima, poručili su, da se opet okupe na novim obljetnicama. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”578927″]