TREĆA UZASTOPNA DOMAĆA UTAKMICA Lavice se u slavonskom derbiju bore za regionalni prestiž i opstanak u ligi

U subotu, 8. veljače u 19 sati na parketu virovitičke sportske dvorane Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, virovitičke Lavice igraju treću uzastopnu domaću prvenstvenu utakmicu.

U 15. kolu 1. lige u goste im dolaze rukometašice Osijeka. U slavonskom derbiju bodovi imaju dvostruku vrijednost. Igra se za regionalni prestiž, ali i za opstanak u ligi.

Osječke rukometašice su u seriji od pet pobjeda. Četiri su upisale u prvenstvu (Koka i Sinj na svom terenu te Dugo Selo i Murvica na gostujućim parketima), a jednu u kup utakmici sa Sesvete Agroproteinkom. Osječki trener Jasmin Mrkonja očito je posložio dobitnu kombinaciju u igračkom rosteru. Dojučerašnji najbolji strijelac osječke ekipe, ujedno i reprezentativka Dora Lacković, sada je u drugom planu, dok su veću minutažu dobile mlađe igračice, što očito donosi rezultat. Jesenas na gostovanju u Osijeku virovitičke Lavice su gotovo do posljednje minute bile u igri za bod (ove). Na kraju su Osječanke pobijedile 38:34. To je bio pucački obračun Tamare Hudoletnjak i Dore Lacković.

Sada je drugačije u obje ekipe. Osijek izgleda moćno i domaćin će morati uložiti mnogo napora, ako želi osvojiti bodove, koji će biti zlata vrijedni u borbi za opstanak u ligi. Lavice moraju odigrati puno bolje nego prošle subote s Dugim Selom, pa uz podršku svojih vjernih navijača, koji ih nose svaku utakmicu, mogu očekivati novi rezultatski uspjeh.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content