U HGK – Županijskoj komori Virovitica održana edukacija o elektroničkom potpisu

U organizaciji HGK-Županijske komore Virovitica i Financijske agencije, danas (utorak) je održana edukacija pod imenom “Elektronički potpis”.

Edukaciju su održali stručnjaci Financijske agencije iz Zagreba, a bila je namijenjena svim zainteresiranim subjektima koji imaju tendenciju uvođenja elektroničkog potpisa u svoje procese ili zaprimaju elektronički potpisanu dokumentaciju te imaju potrebu provjere potpisa.

Edukacija je bila usmjerena na cjelokupan proces primjene i provjere elektroničkog potpisa na elektronički potpisanim dokumentima. Tijekom edukacije sudionici su upoznati sa svakim bitnim segmentom navedenog područja, digitalnim certifikatima koji su potrebni za izradu pravno valjanog elektroničkog potpisa, formatima elektroničkog potpisa, vremenskim žigom te načinima validacije elektronički potpisanog dokumenta.

E-potpis koristi se u svrhu zaštite integriteta dokumenta te cjelovitosti potpisanog sadržaja, a osigurava sigurnost, povjerenje i tajnost dokumenata i datoteka, štiti izvornost te omogućava da samo ovlaštene osobe imaju pristup dokumentima i datotekama. On podrazumijeva čitav niz različitih vrsta digitalno prikazanih podataka.

Pomoću e-potpisa vrši se identifikacija korisnika i provjera vjerodostojnosti potpisanog elektroničkog dokumenata. E-potpis značajno povećava sigurnost i omogućava prelazak s tradicionalnog na digitalni način poslovanja, uz poštivanje zakonskih regulativa i EU normi.

Sudionici su na kraju edukacije postavljali konkretne upite vezane uz područje elektroničkog potpisa.

(HGK-Županijska komora Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content