UDHOS Orahovica održao godišnju skupštinu: Glavna zadaća je čuvati istinu o Domovinskom ratu

Svoju redovnu, godišnju skupštinu održali su članovi udruge Hrvatskih obrambenih snaga Orahovica kojoj su nazočili zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, predsjednik HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš, predsjednik UDVDR VPŽ Josip Nemec, predstavnici udruga HOS-a iz Vinkovaca, i Baranje, te mnoštvo predsjednika i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata. U sklopu izvješća o radu predsjednik UDHOS-a Orahovica Mirko Sekulić naglasio kako se udruga držala ostvarivanja ciljeva zacrtanih Statutom.

-Najvažniji cilj ispunjavamo, a to je očuvanje imena i djelo HOS-a Orahovica, obilježavanje obljetnica i bitnih događaja za zaštitu čast i dostojanstvo poginulih u Domovinskom ratu kako bi očuvali uspomenu na sve poginule branitelje i sve stradale civile. Sudjelujemo smo na niz obljetnica diljem Lijepe Naše i odavali smo počast poginulim braniteljima, sudjelovali na športskim igrama branitelja na širem području Orahovice te pomagali i donirali svoje suborce i članove. Donirali smo Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica, Gradsku knjižnicu, sudjelovali na gradskim manifestacijama i ostvarili suradnju na visokoj razini s Ministarstvom hrvatskih branitelja, općinama Crnac i Čačinci, PU VPŽ, PU Orahovica te braniteljskim udrugama posebno sa ZUiČ VPŽ te udrugama i institucijama s područja Hrvatske i Bosne i hercegovine. Ističem i suradnju s udrugama HOS-a, posebno Osječko-baranjske županije i Čakovca. Hvala svima koji nam pomažu u radu i doprinose da ime HOS-a Orahovica bude na mjestu na koje i zaslužuje – rekao je Sekulić.

Nakon podnošenja i usvajanja svih izvješća, uslijedilo je predstavljanje plana i financijskog plana Udruge koji su potom i jednoglasno usvojeni. U nastavku su članovi Skupštine jednoglasno razriješili predsjednika Nadzornog odbora Stjepana Varaždinca zbog kršenja Statuta udruge te na isto mjesto postavili Vladu Pfeifera, a potom razriješili i člana Dušana Brajnovića zbog neispunjavanja pristupnice i izabrali Dražena Radana. Skupština je jednoglasno razriješila Darka Iličića s dužnosti člana Suda časti, a umjesto njega izabrala Matu Bubaša.

Na kraju skupštine obratili su gosti, predsjednik UHDVDR VPŽ Josip Nemec, dr. Ljiljana Hodak gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, a potom i predsjednik ZUiČ HVIDR-e Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš.

-Naše dvije udruge izvrsno surađuju i hvala UDHOS-u Orahovica koji se odaziva na sve naše pozive i čini sve kako bi očuvali uspomenu na Domovinski rat. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti ovako uspješnu suradnju i zajedno činiti sve da se Domovinski rat nikada ne zaboravi – rekao je Bubaš. Zamjenik župana VPŽ Darko Žužak naglasio je veliku ulogu HOS-a u Domovinskom ratu i pohvalio rad udruge.

-Nažalost se nas je manje na tim događanjima i obljetnicama iz Domovinskog rata i zato koristim i ovu priliku pozvati članove ne samo ove udruge, nego i svih ostalih da se aktivno uključe u ta obilježavanja kako bi odali počast našim vitezovima i očuvali istinu o Domovinskom ratu. Pozivam i sve braniteljske udruge neka se jave na natječaj Županije, a mi ćemo svima pomoći koliko budemo mogli. Radit ćemo i nadalje na tome kroz naš ured kako bi pomogli u ostvarivanju prava naših branitelja i pomagati u svim drugim segmentima – zaključio je Žužak.

Na kraju skupštine uručene su zahvalnice zaslužnima pa su tako za nesebično financijsku pomoć i donaciju UDHOS-u Orahovica nagrađeni Darko Žužak, Darko Beštek, Drago Kovačević i Mato Bubaš, za uspješnu suradnju zahvalnica je uručena Časničkom zboru Orahovica, a na kraju je uručena godišnja nagrada ”Ante Paradžik” za predan rad Miroslavu Totu. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”578137″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content