Udruga dragovoljaca i veterana DR Ogranak Voćin održala izvještajnu skupštinu

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin održala je jučer, 6. veljače, svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Članovi Udruge i gosti prije početka skupštine odali su počast polaganjem upaljenih lampiona i cvjetnog aranžmana, te molitvom kod spomenika Voćinskoj žrtvi u središtu Voćina, da bi se potom u koloni svi zajedno uputili u voćinski Vatrogasni dom.

IMG 4841

Skupštinu je otvorio predsjednik udruge Darko Božičković uputivši pozdrave nazočnima i zahvalivši im se na dolasku. Po izbora radnih tijela skupštine, predsjednik Božičković podnio je izvješće o radu udruge u 2019. godini, te plan rada i financijski plan za 2020. godinu. Financijsko izvješće za 2019. godinu podnio je tajnik udruge Miroslav Jurmanović, izvješće Nadzornog odbora je podnio predsjednik istog Josip Martić, dok je izvješće Suda časti podnio Željko Filetić. Predsjednik Božičković podcrtao je neke od aktivnosti, među kojima su uređenje i održavanje spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima na području općine Voćin, sudjelovanje u organizaciji Hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, te očuvanje sjećanja na žrtvu koji je voćinski kraj podnio u Domovinskom ratu. Sva izvješća su jednoglasno usvojena od strane prisutnih članova udruge.

IMG 4875

Uslijedile su pozdravne riječi gostiju, a nazočnima su se obratili predsjednici i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja cijele Virovitičko-podravske županije, te načelnik Općine Voćin Predrag Filić i zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak. Svi govornici su pohvalili rad UDVDR Ogranak Voćin i njenog predsjednika Darka Božičkovića, a načelnik Filić i zamjenik župana Žužak, uz pohvale i čestitke na dosadašnjem radu, naglasili su kako će udruga i nadalje imati potporu Općine i Županije.
Na kraju službenog dijela, uslijedio je prigodni domjenak i druženje članova udruge i gostiju. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content