UNA ZLATNA, ISKRA SREBRNA Sestre Maravić izvrsne na velikom europskom kupu u kickboxingu

Proteklog vikenda u Karlovcu je održan europski kup “Karlovac Open 2020”. Međunarodni je to turnir u kickboxingu na kojemu je nastupilo 2206 natjecatelja iz 39 zemalja svijeta.

Veličinu i važnost ovog turnira iznio je i predsjednik Kickboxing saveza Hrvatske Tomislav Bilandžić na samom otvorenju.

-Mogu reći da je ovo veće natjecanje od svih svjetskih i europskih prvenstava, ne sjećam se da je na nekom bilo preko 2200 natjecatelja – naglasio je Bilandžić.

Na turniru su se natjecale i Slatinčanke Una i Iskra Maravić, koje su nastupile sa Kickboxing klubom Kutina, za koji ujedno i treniraju.

Iskra se ovom sportu vratila nakon pet godina i dobre je rezultate pokazala već na završnom turniru 2019. godine kada je osvojila prvo mjesto. Sada, osvojivši drugo mjesto na ovom jakom turniru, dokazala je da to nije bilo slučajno. U jakoj konkurenciji, u diciplini light contact do 55 kilograma, između devet natjecateljica, pobijedivši Török Karolu i Jäszai Oslolyu iz Mađarske došla je do finala. U finalu sa Slovenkom Ninom Kitek je na žalost, zbog problema s disanjem, morala odustati te je osvojila drugo mjesto.

IMG 20200210 130229 Custom
foto: D. Maravić

Una, inače reprezentativka Hrvatske, borila se u dvije kategorije u disciplini light contact do 60 kilograma. U seniorskoj kategoriji u žestokoj borbi izbacila ju je Talijanka Elena Tombini u zadnjoj sekundi borbe. Međutim, srele su se i u juniorskoj kategoriji, u drugom kolu, kada joj je Una “vratila” i pobijedila s 3:0. U finalu je Unu čekala jaka suparnica Zala Rozina iz Slovenije, ali je Una i nju pobijedila s 3:0 i tako osvojila zlato.

Ove djevojke dokaz su da ljubav prema sportu nema granica, a i da se upornost i trud isplate. Napor se zaboravi kad dođu ovakvi rezultati. Una je tako, temeljem svojih prošlogodišnjih rezultata, rješenjem Hrvatskog olimpijskog odbora postala vrsni sportaš, sportaš 4. kategorije.

Članovi Kickboxing kluba Kutina na ovom su turniru svojim uspjesima donijeli klubu 31. mjesto od ukupno 194 prijavljenih klubova.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content