VLADA RH Sanja Bošnjak imenovana povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Orahovice

Na sjednici Vlade RH koja je održana u četvrtak, a sukladno Rješenju Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Orahovice, jer u Zakonom određenom roku nije donijelo proračun, imenovana je povjerenica Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Orahovice. Na to mjesto Vlada RH imenovala je Sanju Bošnjak. Inače, Ministarstvo uprave podnijelo je Vladi Republike Hrvatske prijedlog za raspuštanje Gradskog vijeća Grada Orahovice, temeljem odredbe članka 84. stavka 1. točke 7. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

U prijedlogu Ministarstva uprave navedeno je da je gradonačelnica Grada Orahovice dopisom obavijestila navedeno Ministarstvo da Grad Orahovica nije donio proračun Grada za 2020. godinu, kao ni odluku o privremenom financiranju. Budući da je utvrđeno da Grad Orahovica nije donio proračun ni odluku o privremenom financiranju, utvrđeno je da su se stekli zakonom propisani uvjeti , pa je raspušteno Gradsko vijeće Orahovice i imenovana Povjerenica Vlade. (vpz.hr, vlada.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content