APEL MALENIH SA SRČANIM GREŠKAMA “Ostani doma, zbog mene i mog srca”

Uz kronične bolesnike i starije od 60 godina, još se jedna kategorija naših sugrađana u najviše boji opasnosti od zaraze koronavirusom – Covid 19. Riječ je o djeci koja su rođena sa srčanim greškama i koja su se već na samom početku morala izboriti za život, kroz niz operacija, uz pomoć vrhunskih liječnika i brižnih roditelja koji su s njima svaku borbu proživljavali svaki dan, svaki sat.

Zato su i oni podigli svoj glas i zamolili sve da ostanu doma te zamolili medije da im pomognu u apelu javnosti.

aktualno samoizol 2 Custom
foto: privatni arhiv

-Dragi čitatelji ICV-a, želimo vam se obratiti s nekoliko riječi – mi smo vaši mali sugrađani, djeca s urođenim srčanim greškama i ostalim srčanim bolestima. Vjerovatno je kod većine naših roditelja veća zabrinutost nego kod zdrave djece.

Za nas je i obična prehlada potencijalno opasna. Znamo da ta nova bolest rijetko napada djecu, no to još nitko ne može dokazati. Molimo vas, držite se preporuka i savjeta stručnjaka koji ulažu velike napore da nam svima pomognu i da ovo teško, opasno, neizvjesno vrijeme prođe čim prije.

aktualno samoizolacija 4 Custom
foto: privatni arhiv

SMANJEN IMUNITET

Naši kardiolozi se trude umiriti naše roditelje i odgovoriti na pitanja koje nas sve zanimaju. Kod svih nas je smanjena obrana protiv virusa koja se zove – specifična celularna imunost, osobito kod nas koji imamo takve tipove srčanih grešaka kod kojih prsna žlijezda timus stvara premalo obrambenih tjelešaca.

Molimo i apeliramo na sve naše sugrađane da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju svoga i našega zdravlja i života. To se može jedino poštivanjem preporuka koje su na snazi. Mi se već sada veselimo vremenu kada će sve ovo proći, da ponovno krenemo uživati u našoj slobodi i živjeti punim plućima.

aktualno samoizol 1 Custom
foto: privatni arhiv

Tada vas sve pozivamo da nas se opet sjetite i uključite se u akcije koje planira Podružnica Udruge Veliko srce Malom srcu naše županije. Hvala vam jer ćete svojom odgovornošću spasiti tuđe živote! – poručili su mali borci i njihove obitelji.

Samo oni koji njeguju bolesno dijete znaju koliko je to posebna i neizmjerna radost gledati ga kako raste, kako je siguran, kaže Irena Gros, predsjednica županijske podružnice Udruge i zahvalila svima koji se drže uputa i ovih su dana kod kuće i u samoizolaciji.

aktualno samoizolacija 2 Custom
foto: privatni arhiv

Mama Tihana napisala je: “Iako su mali, u njima kucaju nezamislivo velika i hrabra srca. Svatko od njih iza sebe ima velike bitke, bitke za život i tko zna koliko još ovakvih bitki ih očekuje u životu. Ova situacija u kojoj smo se svi našli izuzetno nam je teška i predstavlja nam dodatan strah, jer ne znamo kako će ovi mali borci reagirati na ovaj virus.

Stoga molimo sve naše sugrađane da što ozbiljnije shvate situaciju: pobrinite se za sebe, za svoje najmilije, pridržavajte se uputa koja nam institucije preporučuju. Molimo vas, ne izlažite ove hrabre borce nepotrebnim bitkama!”.

aktualno samoizol 3 Custom
foto: privatni arhiv

A majka Nikolina ovih dana apelira zbog svoje, trenutno najmlađe lavice: malena Mia je hrabro srce operirala prije samo četiri tjedna.

-Jako se bojimo obične prehlade, a kamoli korone. Zato, molimo vas, pazite jedni druge i pridržavajte se uputa. Mi smo sada s velikim osmijehom, četvrti tjedan nakon operacije i želimo se smijati i dalje – iz svog, majčinog srca, apel je svima uputila mama lavica Nikolina.

Pridružujemo se apelu i poručujemo: ostanimo doma, budimo odgovorni!

(www.icv.hr, mlo, foto: privatni arhiv)

aktualno samoizolacija 1 CustomIMG 13972577bde1aae60c94432a4caba62a V Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content