Božinović potvrdio rigorozne mjere: Nema više napuštanja mjesta prebivališta, zatvaraju se i tržnice!

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u razgovoru za RTL Danas najavio je još strože mjere kao bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Današnji snažan potres koji je pogodio Zagreb znatno je odmogao u borbi protiv koronavirusa, ali spječavanje širenja virusa i dalje je zadaća broj jedan.

– Definitivno je koronavirus problem broj jedan, danas smo mi morali 2500 ljudi angažirati na drugoj zadaći, ali to pokazuje znanje, jačinu i fleksibilnost ovih sustava – rekao je Božinović.

Iako se zadnjih dana svima govori da ostanu doma, danas su svi građani istrčali van.

– To je refleksna reakcija kad je potres. Ali moj je ukupni dojam da su Zagrepčani konačno shvatili da trebaju ostati doma, puno ih je manje vani nego prošlih dana – kazao je Božinović.

Ipak, uvode se nove, još rigoroznije mjere.

– Zatvaraju se sve tržnice i objekti u sklopu njih. I zbog loše organizacije i zbog nepoštivanja naših mjera. To je već sada na snazi, a od jutra će biti zabranjeno napustiti mjesto prebivališta. Nema više putovanja iz grada u grad – rekao je Božinović.

Ministar zdravstva Vili Beroš upravo je na gostovanju na Novoj Tv objasnio kako će “poslovne” migracije uz posebne iskaznice i potvrde poslodavca biti moguće. (rtl.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content