Crveni križ objavio upute za starije i sve one koji im žele pomoći

Foto: koronavirus.hr

Na Vladinim službenim stranicama za koronavirus objavljeni su letci i upute Hrvatskog Crvenog križa za siguran način obilaska i primanja pomoći za starije i nemoćne osobe, koje ne bi trebale izlaziti i izlagati se opasnosti od zaraze koronavirusom. Najavili su kako će koordinirati aktivnosti dostave temeljnih namirnica i lijekova. Također, otvorili su  telefonske linije za pružanje psihosocijalne podrške osobama u samoizolaciji ili karanteni koje su otvorene 24 sata dnevno. Brojevi za Virovitičko-podravsku županiju su 099 245 9093 i 099 206 5225.

– Hrvatski Crveni križ i 131 društvo Crvenog križa redovito obilaze stare i nemoćne osobe koje same ne mogu doći do osnovnih životnih potrepština. Svi oni koji trebaju pomoć, a nisu obuhvaćeni programom Pomoći u kući, mogu kontaktirati najbliže društvo Crvenoga križa.

S obzirom na brojne građane koji se zbog epidemije koronavirusa samoorganiziraju kako bi pružili pomoć starijim i nemoćnim osobama te onima koji su zbog kroničnih bolesti u većem riziku, u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite izradili smo dva letka.

Jedan je letak namijenjen osobama koje žele pružiti pomoć te daje upute kako to učiniti na siguran način.

Drugi je letak namijenjen starijim i nemoćnim osobama koje će, tijekom epidemije koronavirusa, primiti pomoć volontera – priopćili su.

(koronavirus.hr)

Društvo Crvenog križa Virovitičko-podravske županije uvelo SOS telefon za starije osobe