Crveni križ objavio upute za starije i sve one koji im žele pomoći

Na Vladinim službenim stranicama za koronavirus objavljeni su letci i upute Hrvatskog Crvenog križa za siguran način obilaska i primanja pomoći za starije i nemoćne osobe, koje ne bi trebale izlaziti i izlagati se opasnosti od zaraze koronavirusom. Najavili su kako će koordinirati aktivnosti dostave temeljnih namirnica i lijekova. Također, otvorili su  telefonske linije za pružanje psihosocijalne podrške osobama u samoizolaciji ili karanteni koje su otvorene 24 sata dnevno. Brojevi za Virovitičko-podravsku županiju su 099 245 9093 i 099 206 5225.

– Hrvatski Crveni križ i 131 društvo Crvenog križa redovito obilaze stare i nemoćne osobe koje same ne mogu doći do osnovnih životnih potrepština. Svi oni koji trebaju pomoć, a nisu obuhvaćeni programom Pomoći u kući, mogu kontaktirati najbliže društvo Crvenoga križa.

S obzirom na brojne građane koji se zbog epidemije koronavirusa samoorganiziraju kako bi pružili pomoć starijim i nemoćnim osobama te onima koji su zbog kroničnih bolesti u većem riziku, u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite izradili smo dva letka.

Jedan je letak namijenjen osobama koje žele pružiti pomoć te daje upute kako to učiniti na siguran način.

17324f5f 8b3d 43e3 875b dce1bc3f8f1f

Drugi je letak namijenjen starijim i nemoćnim osobama koje će, tijekom epidemije koronavirusa, primiti pomoć volontera – priopćili su.

a54e9eb5 8b8f 49fe aa22 2e70d21b8ebd

(koronavirus.hr)

Društvo Crvenog križa Virovitičko-podravske županije uvelo SOS telefon za starije osobe

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content