Evo kako do propusnica za obiteljske razloge koje izdaju lokalni stožeri civilne zaštite

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, određenim kategorijama je ipak dozvoljen odlazak iz mjesta u mjesto. Za izlazak iz mjesta prebivališta građanima su potrebne propusnice koje dodjeljuju poslodavci, liječnici ili nadležni stožeri civilne zaštite ovisno o razlogu zbog kojega napuštaju prebivalište.

Nadležni stožeri civilne zaštite dodjeljuju propusnice SAMO u slučajevima obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština. Za sve ostale razloge zaduženi su poslodavci ili liječnici.

OVDJE pogledajte tko smije i u kojim uvjetima zatražiti propusnicu.

Kada je riječ obiteljskim razlozima zbog kojih se zahtjev upućuje lokalnim stožerima, naglasio je Marijo Klement, zahtjevi se šalju mailom ili telefonom stožeru prema mjestu prebivališta.

– Razlog je naravno da ne stvaraju gužve i da se to obavi na što jednostavniji način. Potom će se dogovoriti hoće li izdanu propusnicu poslati mailom ili dostaviti osobi. Danas je izdan naputak svim lokalnim stožerima da tako postupe – rekao je.

U nastavku vam donosimo upute gradskih i lokalnih stožera:

Virovitica OVDJE

Slatina OVDJE

Orahovica OVDJE

Čačinci OVDJE

Čađavica OVDJE

Crnac OVDJE

Gradina OVDJE

Lukač OVDJE

Mikleuš OVDJE

Nova Bukovica OVDJE

Pitomača OVDJE

Sopje OVDJE

Špišić Bukovica OVDJE

Suhopolje OVDJE

Voćin OVDJE

Zdenci OVDJE

(www.icv.hr, ml)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content