Facebook grupa “Svježe i domaće s virovitičke tržnice” održava na životu male proizvođače, a kupcima osigurava kupovinu domaćih namirnica

Kako je od 23. ožujka zbog sigurnosti svih građana i izbjegavanja većeg okupljanja ljudi Nacionalni stožer civilne zaštite donio odluku o ograničavanju društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja prema kojoj je zatvorena i Gradska tržnica Virovitica, gotovo preko noći brojni OPG-ovi s našeg područja ostali su bez prilike za prodaju svojih proizvoda.

No tome je doskočila Sanja Sudar, inače hotel manager Kurije Janković, koja je pokrenula grupu na Facebooku pod nazivom “Svježe i domaće s virovitičke tržnice” . Tako je kreirala platformu koja spaja kupce i prodavače, a sve s ciljem konzumacije domaćeg. Grupa je naišla na veliki interes građana i trenutno broji više od 3 tisuće članova.

– Naši mali proizvođači koji su na virovitičkoj tržnici prodavali svoje proizvode i dalje marljivo i predano ubiru plodove svojih polja te brinu o svojim životinjama. Umjesto hrane po koju svi u nekom trenutku moramo otići u shopping centar, možemo i dalje jesti domaće – napisala je prilikom otvaranja grupe S. Sudar.

Naručene proizvode OPG-ovci dostavljaju na kućni prag ili ih kupci sami dolaze preuzeti, naravno uz pridržavanje svih mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite RH.

– Radi se o radnim mjestima našega sela koja ovim putem možemo očuvati, svi proizvođači mogu u grupu podijeliti svoje proizvode i način kako će ih dostaviti kupcu – istaknula je administratorica grupe. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content