Grad Virovitica: Racionalnim poslovanjem gradskih tvrtki do nižih cijena usluga i manjih troškova za građane

Grad Virovitica, s gradskim tvrtkama, brojnim projektima nastoji podići kvalitetu života na cjelokupnom području grada, od središta do prigradskih naselja. Isto tako, Grad i gradske tvrtke nastoje kontinuirano racionalizirati poslovanje, a sve to kako bi Virovitica bila grad po mjeri svih građana, objavili su na svojoj službenoj stranici.

– Nastojimo poboljšati usluge našim građanima uz istovremeno vođenje brige o socijalnom elementu, kako bi one zaista bile dostupne svima. Cilj Grada Virovitice i gradskih tvrtki je racionalno poslovanje koje uzima u obzir kupovnu moć građana slabijeg imovinskog statusa – istaknuo je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

U tom pogledu, Grad Virovitica s gradskim tvrtkama donosi niz odluka kojima je krajnji cilj smanjiti troškove građanima, a navode samo neke.

FLORA VTC: NOVI SALON POGREBNE OPREMNE UZ VISOKU KVALITETU I IZUZETNO NISKE CIJENE

Novina u poslovanju tvrtke Flora VTC je novi salon pogrebne opreme koji je nedavno otvorio svoja vrata. Osim ekskluzivnosti i širine ponude, Virovitičani sada mogu kupiti komplet opreme potreban za sahranu za manje od 1.000 kuna, što je dvostruko jeftinije nego prije.

Komplet je, kao i većina ostale robe iz ponude, visoke kvalitete i hrvatske proizvodnje, a niske cijene rezultat su restrukturiranja, ušteda u poslovanju i dobre suradnje s dobavljačima.

– Kao trgovačkom društvu, u tržišno izloženim djelatnostima, često nije lako pomiriti profitabilnost i zadovoljiti socijalne kriterije i očekivanja građana i naših vlasnika, no trudimo se. Zahvaljujem svojim kao i svim vanjskim suradnicima koji su sudjelovali na realizaciji ovog projekta – rekao je direktor Flore VTC Željko Iharoš.

– U svom radu, kao gradonačelnik, trudim se socijalno ugroženim sugrađanima pomoći da imaju dostojanstven život, a i posljednji ispraćaj jedan je i neizbježan dio tog našeg životnoga puta. Godinama slušam opravdane kritike građana kako su pogrebne usluge preskupe te kako imaju osjećaj da se trgovci iživljavaju i iskorištavaju ih u najtežim trenucima kod gubitka bližnjih i voljenih osoba – dodao je gradonačelnik Kirin.

POSLOVNI PARK: NIŽI RAČUNI ZA GRIJANJE I JEFTINIJI PARKING

Gradska tvrtka Poslovni park Virovitica d.o.o. je preuzimanjem toplinske energije 2016. godine, smanjila fiksni dio obračuna računa te investicijama u cijeli sustav postigla značajne uštede kako za tvrtku, tako i građane i poduzetnike.

– Preuzimanjem toplinske energije, čiji se obračun sastoji od fiksnog dijela (održavanje kotlovnice) i varijabilnog dijela (potrošnja plina, struje i vode), fiksni trošak smanjen je za 50 posto, dok su računi u ukupnom iznosu smanjeni u prosjeku za 30 posto i time postali konkurentniji od etažnog grijanja – rekao je direktor Poslovnog parka Matija Mustač.

Osim što su građanima smanjili troškove za toplinsku energiju, tvrtka nudi pogodnosti i kod zakupa tržnih klupa na Gradskoj tržnici te kod plaćanja parkinga.

– Na tržnici smo 2018. godine uveli cassa sconto, što znači da zakupci koji imaju ugovor na 12 mjeseci, zakup na tržne klupe plaćaju 10 mjeseci, dok su 2 mjeseca gratis. Što se tiče parkinga, osim što je u centru grada naplata parkinga i po 1 kn/h, u 2019. godini za osobe s invaliditetom dopustili smo 2 sata besplatnog parkiranja, smanjili smo cijenu za plaćanje SMS-om koja je sada ista kao cijena koju građani plaćaju kovanicama na aparatu. Osim toga, uveli smo dva oblika plaćanja i to putem Interneta na našoj stranici bez naknade te plaćanje putem PAYDO aplikacije putem mobitela, također bez naknade – ističe M. Mustač.

SNIŽENJE CIJENE NAJAVLJUJE I HEP PLIN

Povoljni uvjeti na tržištu plina omogućili su da HEP kao veletrgovac plinom u Hrvatskoj, od 1. travnja spusti svoju cijenu lokalnim distributerima za 8,1 posto. To bi trebalo rezultirati i manjim cijenama za krajnje potrošače. Kako navode iz HEP-a, za njihove potrošače, odnosno kupce HEP-Plina, to će značiti pojeftinjenje od 5,2 posto.

– HEP je opskrbljivačima u obvezi javne usluge dostavio obavijest o veleprodajnoj cijeni plina za razdoblje od 1. travnja ove do 31. ožujka iduće godine. Cijena iznosi 0,18 kuna po kilovatsatu, što je 8,1 posto manje u odnosu na trenutačnu veleprodajnu cijenu plina – poručili su iz HEP-a.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content