Gradonačelnik Kirin i načelnik gradskog Stožera Marenić obišli šire područje Virovitice kako bi vizualno utvrdili eventualne štete nastale potresom

Gradonačelnik Ivica Kirin i načelnik Stožera civilne zaštite grada Virovitice Damir Marenić nakon osjetnog potresa s epicentrom u neposrednoj blizini Zagreba obišli su šire područje grada u cilju vizualnog utvrđivanja potencijalno nastalih šteta. Prema riječima gradonačelnika Ivice Kirina u Virovitici nema vidljivih šteta.
– Posebna pažnja posvećena je starijim objektima te objektima kolektivnog stanovanja, te nakon obilaska, na sreću, nismo utvrdili nikakva primjetna oštećenja na objektima. Isto tako praćenjem snimaka besplatnog komunalnog info telefona koji je građanima na raspolaganju upravo i za ovakve dojave možemo ustvrditi kako niti na njega nije bilo nikakvih prijava oštećenja objekata i ugroze sugrađana, rekao je gradonačelnik.
Dežurne službe Virkoma također odmah nakon dojave o potresu obišli su sve svoje objekte za vitalnu funkciju vodoopskrbe. Tu se prije svega misli na bazene sirove i pitke vode na samom vodocrpilištu te vodospremu u Milanovcu.
– Nakon obilaska svih objekata utvrđeno je da nema oštećenja koja bi uzrokovala curenja i potencijalnu ugrozu vodoopskrbe grada Virovitice i susjednih općina. Jedini problem su komunikacijske veze kojima Virkom ima pokrivene sve značajne objekte u sklopu svog nadzorno upravljačkog sustava koje trenutno ne rade zbog ispada sustava operatera telekomunikacija te ćemo do daljnjeg nadzor i kontrolu vodospreme obavljati neposredno putem dežurnih službi Virkoma, ističe upravitelj Virkoma i zamjenik gradonačelnika Damir Marenić.
– Obilaskom grada moglo se primijetiti i to da se građani pridržavaju propisanih mjera vezano uz prevenciju širenja koronavirusa, na čemu im zahvaljujem te pozivam da i dalje prate sve nove vijesti i mjere te da ustraju u disciplini i strpljenju – poručuje gradonačelnik Kirin.  (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content