HAKERI NAPALI CARNET Od jutra poteškoće s online nastavom

Danas (ponedjeljak) zbog situacije s koronavirusom krenula je online nastava. Dok se nastava za niže razrede emitira bez tešoća na HRT-u 3 i Sportskoj televiziji, od jutra problemi s virtualnim učionicama i to zbog hakerskog napada.

Kako je izvijestio Carnet, sustav AAI@EduHr je trenutačno pod kibernetičkim DDOS napadom koji korisnicima uzrokuje poteškoće s pristupom određenim uslugama. Kažu kako njihovi stručnjaci poduzimaju sve kako bi u najkraćem roku otklonili poteškoće.

Nastava preko HRT3 i SPTV se izvodi uspješno, no sustav AAI@EduHr je trenutačno pod kibernetičkim #DDOS napadom koji…

Objavljuje CARNET.hrPonedjeljak, 16. ožujka 2020.

Napad je prijavljen nadležnom odjelu u Ministarstvu unutarnjih poslova te su im dostavljeni svi podaci kako bi se i oni aktivno uključili u istragu. Carnet se ispričao korisnicima i moli ih za strpljenje do ponovne uspostave pristupa svim uslugama.

– Nije dobro što postoje neodgovorni pojedinci, konkretno, pojedinci koji doslovno s devijantnim i idiotskim ponašanjem rade probleme. U tijeku je kibernetičlki napad na Srce i CARNET. To smo sve dojavili policiji i rješava se. Sustav se nije skroz srušio, već mu je smanjen kapacitet. Ljudi su ovo pripremali danonoćno, nisu vidjeli svoju djecu i onda se pojave ovakvi – rekla je za N1 ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Podsjetimo, nastava je danas počela za Istarsku županiju, dok će za ostale, pa tako i Virovitičko-podravsku, krenuti od srijede. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content