Još kratko uživamo u bjelini, uskoro nam se vraća proljeće

Snijeg u ožujku nije ništa novo. Ali nakon ove zimske sezone, koja je više nalikovala proljeću, te iznadprosječno visokih temperatura zraka koje su obilježile prvu i drugu dekadu ožujka, uslijedio je hladan tuš.

Od ponedjeljka do danas (srijeda) na području Virovitičko-podravske županije palo je 10-30 cm snijega. U višim predjelima iznad 300 metara, te osobito na Papuku, snježni pokrivač mjestimice je dosegnuo ili premašio pola metra.

received 1367778343428134
Foto: čitatelj

Najdeblji snježni pokrivač tijekom ožujka od 1951. godine na području Virovitice smo imali 04. ožujka 1986. godine 48 cm.

Pred nama je stabilniji i osjetno topliji nastavak tjedna, ali i vikend. Još će sutra ponegdje biti slabih oborina. Temperature zraka u porastu. Osjetnije u dane vikenda kada bi se u najtoplijem dijelu dana živa u termometrima mogla dizati do 15 °C ili koji °C više. Očekujemo slab do umjeren na udare i jak istočni i sjeveroistočni vjetar koji će u dane vikenda okretati na južne smjerove. Postojeći snježni pokrivač do petka će u potpunosti nestati iznad većeg dijela Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, kp)

[g-gallery gid=”585542″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content