Kandidati HDZ-ove Opcije za promjene, nakon Virovitice, održali skupove u Slatini i Orahovici

blank

Kandidati HDZ-ove Opcije za promjene, odnosno kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač i kandidati za potpredsjednike Tomislav Tolušić i Davor Ivo Stier, nakon Virovitice, svoj su program predstavili članovima i simpatizerima u Slatini i Orahovici.

Kao i u Virovitici, Miro Kovač naglasio je kako im je cilj HDZ vratiti članstvu i ponovno uspostaviti kontakt s ljudima. Istaknuo je kako je važno slušati mišljenje baze i na temelju toga razvijati programe. Kao najveći problem trenutne vlasti u HDZ-u naveo je gubitak tog kontakta i donošenje odluka bez konzultacija s drugim članovima, a tome bi oni stali na kraj izmjenom izbornog zakona, odnosno omogućivanjem da se izborne liste sastavljaju na “predizborima”, odnosno da baza bira ljude koji će biti kandidati na izbornim listama.

Naglasio je kako je krajnje vrijeme za promjene, posebice kada je riječ o budućnosti na vlasti, a koju smatra da trenutni HDZ nema.

– Jedino naša Opcija za promjene ima ozbiljan koalicijski potencijal i vidimo da kolege koje se zalažu za kontinuitet za sadašnje stanje, da ga nemaju. Nažalost HDZ u ovakvom stanju je osuđen na suradnju s ostacima Kukuriku Vlade. Drugih partnera nema. Velika koalicija s SDP-om je neprihvatljiva za HDZ. To bi bilo katastrofalno i to treba spriječiti. Zato imamo kvalitetan program koji je usmjeren na jačanje Hrvatske demokratske zajednice. Nama treba jak HDZ za jaku Hrvatsku. Želimo HDZ pretvoriti u stranku koja može nešto promijeniti, koja brzo donosi odluke, koja će provesti potrebne ekonomske reforme, sve one reforme koje se u Hrvatskoj presporo provode – istaknuo je Kovač. (www.icv.hr)