Kandidati HDZ-ove Opcije za promjene, nakon Virovitice, održali skupove u Slatini i Orahovici

Kandidati HDZ-ove Opcije za promjene, odnosno kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač i kandidati za potpredsjednike Tomislav Tolušić i Davor Ivo Stier, nakon Virovitice, svoj su program predstavili članovima i simpatizerima u Slatini i Orahovici.

Kao i u Virovitici, Miro Kovač naglasio je kako im je cilj HDZ vratiti članstvu i ponovno uspostaviti kontakt s ljudima. Istaknuo je kako je važno slušati mišljenje baze i na temelju toga razvijati programe. Kao najveći problem trenutne vlasti u HDZ-u naveo je gubitak tog kontakta i donošenje odluka bez konzultacija s drugim članovima, a tome bi oni stali na kraj izmjenom izbornog zakona, odnosno omogućivanjem da se izborne liste sastavljaju na “predizborima”, odnosno da baza bira ljude koji će biti kandidati na izbornim listama.

m IMG 6231

Naglasio je kako je krajnje vrijeme za promjene, posebice kada je riječ o budućnosti na vlasti, a koju smatra da trenutni HDZ nema.

– Jedino naša Opcija za promjene ima ozbiljan koalicijski potencijal i vidimo da kolege koje se zalažu za kontinuitet za sadašnje stanje, da ga nemaju. Nažalost HDZ u ovakvom stanju je osuđen na suradnju s ostacima Kukuriku Vlade. Drugih partnera nema. Velika koalicija s SDP-om je neprihvatljiva za HDZ. To bi bilo katastrofalno i to treba spriječiti. Zato imamo kvalitetan program koji je usmjeren na jačanje Hrvatske demokratske zajednice. Nama treba jak HDZ za jaku Hrvatsku. Želimo HDZ pretvoriti u stranku koja može nešto promijeniti, koja brzo donosi odluke, koja će provesti potrebne ekonomske reforme, sve one reforme koje se u Hrvatskoj presporo provode – istaknuo je Kovač. (www.icv.hr)

HDZ skup 1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content