Koliko god vam se zabrana napuštanja mjesta prebivališta činila nepotrebnom, evo razloga zašto je itekako potrebna

Dok dio građana negoduje zbog zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, slučaj o kojemu je izvijestila Policijska uprava virovitičko-podravska pokazuje koliko je ona zapravo bila nužna.

Naime, stupanjem zabrane na snagu na cijelom teritoriju Republike Hrvatske policija je počela kontrolirati migracije stanovnika. Županijski Stožer civilne zaštite zabranu napuštanja mjesta prebivališta podigao je na novu razinu i zatvorio županijske i lokalne ceste na “granicama” sa susjednim županijama kako bi promet preusmjerio na državne ceste koje svakodnevno kontrolira policija. Virovitičko-podravska policija to čini na pet punktova na ulazu/izlazu iz županije na državnim cestama. Ondje je kontrola prisutna 24 sata na dan, dok u unutrašnjosti svakodnevno kontrolu vrše patrole.

Tako su danas djelatnici Policijske postaje Pitomača u jutarnjim satima na punktu “Kladare” na ulasku u Virovitičko-podravsku županiju zaustavili 51-godišnjaka iz Varaždinske županije kojemu je izrečena mjera samoizolacije. Zahvaljujući kontrolama na prometnicama može se vidjeti razmjer problema s kršenjem samoizolacije i zašto nam trebaju ovako stroge zabrane.

Ako se uzme u obzir da smo uz Požeško-slavonsku županiju posljednje županije u kojima nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze, zabrana ulaska ima još veću težinu i važnost.

Unatoč brojnim apelima da se mjera samoizolacije shvati ozbiljno, pojedinci to, čini se, odbijaju prihvatiti. Zato svojim primjerom pokažite da se isplati poštovati mjere i preporuke koje su izrečene za naše dobro. Činjenica da “korona” još uvijek nije stigla na naše područje, pokazuje da ipak nešto radimo kako treba. Zato, hvala svima koji se trude zaštititi sve ugrožene bake i djedove, roditelje, kao i kronično bolesne, među kojima su i djeca. Ne dopustite da vas neodgovorni pojedinci odgovore od toga.

(www.icv.hr, ml)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content