OPREZ Kruže lažni mailovi dviju poznatih domaćih banaka koji vam kradu podatke za internetsko bankarstvo

Nacionalni CERT izdao je kritično upozorenje svim korisnicima internetskog bankarstva u Hrvatskoj zbog aktivne phishing kampanje koju su primijetili.

Kako ističu, trenutno su u tijeku phishing kampanje usmjerene prema korisnicima dviju poznatijih hrvatskih banaka. O kojim je točno bankama riječ, nisu otkrili, piše Poslovni.hr.

Poruke elektroničke pošte koje se šalju prema korisnicima sadrže phishing URL do lažne stranice internet bankarstva. Stranice su vjerna kopija originalnih stranica internet bankarstva te djeluju sasvim legitimno. Korisnicima se savjetuje dodatan oprez pri upisivanju podataka kako ne bi došlo do gubitka novčanih sredstava, upozoravaju iz CERT-a.

Dodaju kako još uvijek nije jasno koji je krajnji cilj tih kampanja. Za sad je sigurno da će svi oni koji nasjednu na prevaru ostati bez osnovnih osobnih podataka, a to bi moglo dovesti do još ozbiljnijih problema ubudućnosti.

Savjetujemo svim korisnicima internet bankarstva povećani oprez uz obaveznu provjeru adrese stranice na koju upisujete pristupne podatke, ističu iz CERT-a.

Iz nacionalnog CERT-a ističu kako su poslali prijavu stranom pružatelju usluge udomljavanja internetskih stranica na čijem se poslužitelju nalazi lažna stranica kao i davatelju usluga preko čijeg se poslužitelja elektroničke pošte poruka distribuira. (poslovni.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content