LEGENDARNI HRVATSKI TIGAR Umro je Branko Cikatić, jedan od najvećih boraca u povijesti

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni “hrvatski tigar” – piše vecernji.hr

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kickboxu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Cikatića ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film “Skyscraper” u kojem je glumio s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni “hrvatski tigar” dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici. Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content