„Mali Princ“ oduševio posjetitelje Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića

blank

Jučer (nedjelja), u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića održana je kazališna predstava, monodrama „Mali Princ“ autora Antoine de Saint-Exupéry-a u adaptaciji, režiji i izvedbi Lea Filipa Kovačića iz Đurđevca.

Adaptacija u izvedbi Lea Filipa Kovačića donijela je promjenu pripovjedačkog motrišta. Predstava je bila izvedena kao scenski kolaž odabranih scena važnih za radnju. Sačuvani su ključni elementi originalnog djela. Priču su izgovarali glavni likovi knjige: Mali Princ i pilot koji u izmjenjivali uloge sa sporednim likovima po potrebi. Iz prikaza scenskoga kolaža publika je mogla uočiti probleme modernoga čovjeka – otuđenost, nedostatak ljubavi, traganje za smislom života koju je glumac izvrsno iznio na scenu te približio posjetiteljima. Mali Princ je knjiga prevedena na 300 jezika i narječja, vrlo je zanimljiva i poučna. Pisac je po zanimanju bio pilot koji je vrlo maštovito napisao knjigu, a najzanimljivije i poučne trenutke glumac Leo Filip Kovačić prenio je publici na maštovit i kreativan način.

IMG 4120

Kratak uvod o životu pisca Exupéryja i njegovu djelu rekla je pjesnikinja i književnica Božica Jelušić. Organizator predstave je Centar za kulturu „Drago Britvić“ u suradnji s glumcem L. Filipom Kovačićem. (www.icv.hr, dr, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”583017″]