NAJBOLJI STRIJELAC 3. ŽNL ZAPAD Mihael Šoštar: Kao najmlađa ekipa, ako ostanemo na okupu, možemo drugima biti itekakva konkurencija

Prošla nogometna sezona u Rušanima zasigurno se neće pamtiti po dobrome. Nakon samo dva kola Napredak je odustao od natjecanja u 2. županijskoj nogometnoj ligi Zapad, predviđalo se čak i gašenje kluba, ali do toga nije došlo.

Da su donijeli dobru odluku, može se naslutiti već nakon jesenskog dijela u posljednjem rangu županijskog nogometa, u kojemu Napredak nezadrživo grabi prema višem rangu. U sedam odigranih kola upisali su isto toliko pobjeda, a u povratničkoj sezoni ponajviše se istaknuo Mihael Šoštar, koji s 14 pogodaka predvodi listu strijelaca 3. županijske lige Zapad.

NAKON LUKAČA I SUHOPOLJA VRATIO SE “KUĆI”

Natjecateljski nogomet započeo je u Napretku, klubu u kojemu i sada nastupa. Zadržao se ondje sve do početka seniorske karijere, kada se okušao u Suhopolju i Lukaču. Početkom ove sezone vratio se u svoj matični kub, s kojim lovi naslov i ulazak u viši rang. Kao što smo već i spomenuli, nakon prošlogodišnjeg teškog razdoblja klub ponovno prolazi kroz bolju fazu i piše nove lijepe priče. Velik doprinos tomu dao je i Šoštar, koji je svojim zgodicima uveseljavao navijače rušanskoga kluba.

– Obnovljen nam je teren, rezultati su odlični i cjelokupna situacija je fantastična. Samim time što smo ostvarili ovakve rezultate povećavaju nam se i ambicije. Zacrtali smo cilj na početku sezone i polako grabimo prema njemu. Cilj je, naravno, bio povratak u veći rang, a budući da smo najmlađa ekipa, ako ostanemo na okupu, vjerujem kako možemo biti konkurentni u drugoj ligi – izjavio je.

šoštar 2 Custom

IZ DRESA U VOJNU ODORU

Kada ne trči po nogometnim terenima, Mihael oblači vojnu odoru. Kako je istaknuo, posao mu je prioritet i ponekad sport mora ostaviti po strani.

– Definitivno mi je posao na prvome mjestu. Za ozbiljnije posvećivanje nogometu bilo bi potrebno sve uskladiti, ali to baš i nije jednostavno. Prvi dio sezone treninzi su se manje-više održavali u poslijepodnevnom terminu, tako da sam donekle uspio odraditi pripreme s klubom. Kakva će situacija biti nakon ove situacije, vidjet ćemo. Nadam se da ću i dalje pronaći dovoljno vremena i ako ništa drugo, odigrati ovu sezonu do kraja – dodao je.

Budući da se trenutno nalazi na vojnoj misiji u Poljskoj, Mihael nije imao previše vremena u potpunosti se posvetiti razgovoru s nama.

– Trenutno sam zadovoljan s klubom i svime što se oko njega događa. Povratkom natjecateljskom nogometu vidljivo je da smo dovoljno kvalitetni za iskorak. Nadam se da će naša prednost ostati do samoga kraja prvenstva i da se od iduće sezone vraćamo drugoligaškom nogometu – izjavio je za kraj.

(www.icv.hr, mr, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content