NALAZI SU NEGATIVNI Još uvijek nemamo oboljele od koronavirusa: Čekaju se rezultati petog slučaja

Na području Virovitičko-podravske županije još uvijek nema oboljelih od koronavirusa. Objavili su to načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Marijo Klement i doktor Miroslav Venus, na press konferenciji.

– Epidemiološka situacija na području Virovitičko-podravske županije još je uvijek povoljna. Ali naravno ne zanosimo se time s obzirom da je u tijeku peti slučaj, to znači da smo upravo maloprije poslali uzorak na testiranje. Pretpostavljam, s obzirom na ukupnu situaciju u cijeloj Hrvatskoj, da će to sada tek krenuti – rekao je doktor Miroslav Venus, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo “Sv. Rok” i član Stožera, napominjući kako nema mjesta panici.

– Nema razloga za paniku, sve je još pod kontrolom. A s obzirom da iz ovih dosadašnjih pokazatelja vidimo da je ogromna većina onih koji su dokazano pozitivni na koronavirus na razini Republike Hrvatske sa slabo izraženim simptomima bolesti, vidimo da da kod nas nije scenarij kakav smo nažalost vidjeli u drugim zemljama – rekao je Venus. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content