Nova donacija slatinskom Crvenom križu od prijatelja iz francuskog grada Perpignana

Donatori Crvenog križa Slatina iz francuskog grada Perpignana, prošli vikend dovezli su novu donaciju medicinskih pomagala za korisnike šireg slatinskog kraja.

Udruga Medicine Aide et Presence (Medicinska pomoć i prisutnost) koju vodi liječnik u mirovini Pierre Chollat-Namy pomaže Slatini od početka ratne 1992. godine. Do sada su dovezli više od 30 šlepera humanitarne pomoći, lijekova, sanitetskog materijala, bolničkih kreveta i drugih pomagala.

Sve te hodalice, invalidska kolica, štake, toaletne stolice i bolnički kreveti koje slatinski Crveni križ dijeli već više od 20 godina (jedan od malobrojnih u RH), zasluga su ovih vrijednih i samozatajnih prijatelja. Osim Slatini, tijekom Domovinskog rata pomagali su i bolnicama u Bosanskoj Posavini, a kasnije i Crvenom križu u Orahovici i Domu za stare i nemoćne osobe u Iloku, a tijekom migrantske krize Opatovcu u jesen 2015. godine

Nakon prijeđenih 1.600 kilometara u jednom smjeru, odmorili su se bez velikih zahtjeva u ”resortu” CK Slatina u staroj školi u Kozicama. Posjetili su Jankovac, Orahovicu, Dom u Iloku i most hrabrog Francuza Jean-Michel Nicoliera u Vukovaru.

(www.icv.hr, adf, vj)

[g-gallery gid=”583188″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content