NOVI POZIVNI CENTAR Trebate informaciju o koronavirusu? Nazovite 113

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je u srijedu, 18. ožujka, da s radom počinje novi pozivni centar putem kojeg će građani moći dobiti informacije o koronavirusu, a broj je 113.

Građanima će, pozivom na taj broj, od 7 do 22 sata svaki dan na upite odgovarati epidemiolozi i drugi stručnjaci. Nacionalni stožer civilne zaštite obznanio je na današnjoj konferenciji za medije da će novu liniju pratiti desetak ljudi, piše Večernji.hr.

– Prosječno primamo 4000 poziva, u posljednjim tjednima to je oko 6000. Prosječno trajanje poziva također je veće. Građani najčešće zovu jer ne mogu dobiti epidemiologe, ili se spremaju na put ili im netko dolazi pa pitaju kakva je procedura – kazao je za “Dobro jutro, Hrvatska!” Davor Spevec, šef Ravnateljstva Civilne zaštite.

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske izradila je i službenu stranicu koronavirus.hr za pravodobne i točne informacije u vezi s aktualnom pandemijom. Na njoj su objavili i tekst u kojem su detaljno objasnili sve mitove i istine. (vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content