Od ponedjeljka prekid nastave! Neće raditi ni vrtići ni fakulteti

Od ponedjeljka zbog koronavirusa u Hrvatskoj neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima, a obustava će trajati dva tjedna, objavio je Plenković, piše Index.hr.

– Od ponedjeljka neće biti nastave naredna dva tjedna u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima – kazao je premijer Plenković nakon sastanka s Nacionalnim stožerom civilne zaštite i ministrima u vezi situacije s koronavirusom.

Nastavnici će i dalje dolaziti u školu, a ako je potrebno, mogu doći i djeca o kojoj nema tko brinuti, ali nastava se obustavlja na dva tjedna. Isti režim je za vrtiće i fakultete.

– Cijeli svijet je u ratu protiv virusa. Odgovornost svakog građanina je bitna stavka koja će utjecati na širenje epidemije. Pozivam sve na odgovornost i pažljivo slušanje uputa i svih stručnjaka o javnom zdravstvu. Stožer će nastaviti sa svim svojim aktivnostima kao i do sada, dvaput dnevno u 9 i 16 sati – rekao je Plenković.

Djeca su posebno bitna

– Svi razmišljaju o prekidu škola. Naši zdravstveni stručnjaci kažu da je izrazito mali postotak zaraženih mlađih od 20 godina. No, djeca su posebno bitna i stoga ćemo od ponedjeljka na dva tjedna prekinuti nastavu – objasnio je.

– Dio obitelji ima mogućnost osigurati čuvanje djece. Za one koji nemaju, pogotovo u ovom prvom razdoblju, škole će raditi. Ako roditelji nisu u mogućnosti osigurati da dijete bude kod kuće, neka dovedu dijete u školu. Nastavnici će biti u školama. Dakle, ako djeca nemaju gdje biti, roditelji ih mogu dovesti i u vrtić i u školu – rekao je Plenković.

(index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content