Od sada učitelji, nastavnici i profesori od kuće mogu organizirati nastavu na daljinu

Vlada RH je i izmijenila odluku o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu, donesenu na sjednici 13. ožujka, tako da sada zaposlenici tih ustanova mogu od kuće organizirati nastavu na daljinu.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak kazala je da su se sada okolnosti izmijenile tako da ova odluka predstavlja mogućnost da ravnatelji i čelnici tijela visokih učilišta, srednjih i osnovnih škola organiziraju rad u suradnji s MZO tako da se nesmetano odvija nastava na daljinu. Ravnatelji osnovnih škola dužni su i dalje organizirati prihvat djece u razrednoj nastavi u slučajevima kad su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece, isto vrijedi i za ustanove predškolskog odgoja.

– Iako je relativno mali broj djece koja su dosad dolazila u tom režimu, treba imati na umu da moramo osigurati onim roditeljima koji rade, posebno u ovim kritičnim djelatnostima da su djeca zbrinuta – istaknula je ministrica Divjak.

Navedenu Odluku možete vidjeti OVDJE. (vlada.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content