Održana godišnja skupština Dijabetičke udruge Orahovica

Dijabetička udruga Orahovica iznimno je aktivan borac protiv opake šećerne bolesti kako kod svojih članova tako i svih sugrađana. Potvrdila je to i nedavno održana godišnja skupština u prepunom hotelu “Ružica” gdje su svi čestitali vodstvu udruge na predanom radu, a isto obećalo još jači angažman u prevenciji:

– Važno je na vrijeme reagirati, a mi upravo na to upozoravamo potencijalno oboljele. Našim pak članovima pokušavamo sadržajima uljepšati suživot s dijabetesom. Imamo ukupno 106 članova,a zanimljivo je da određen broj niti ne boluje od dijabetesa jer su ti građani shvatili naš humanitarni rad te nam pomažu na sve načine. Brojem naših članovima ostvarili smo i mogućnost imati dva predstavnika u skupštini Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, a taj broj doveo nas je i do petog mjesta u Savezu. U proteklom periodu proveli amo na našem području mjerenja šećera u krvi na preko 1000 osoba te na sreću pronalazili osobe koje do tada nisu znali da imaju dijabetes – rekao je predsjednik Ivica Martinčević ističući kako se udruga ponosi s organizacijom niza stručnih predavanja e posebno s tradicionalnom priredbom ”Slatki na Papuku” kojoj nazoči preko 250 gostiju iz Hrvatske, Srbije i BIH.

Skupština Dijabetičara 2Da je ova udruga svojim radom jedna od najaktivnijih u Hrvatskoj, pokazalo je i obraćanje gostiju koji su pristigli iz svih dijelova kontinentalne Hrvatske te biranim riječima govorili o svim uspjesima orahovačkih dijabetičara. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content