Oni su „genijalci iz Slatine“: Izradili zaštitni vizir kojeg mogu koristiti i zdravstveni djelatnici

Oni su „genijalci iz Slatine“,  oni uglavnom ne kupuju oni izrađuju – sami. Tako su lani svojim rukama izradili CNC laser, vertikalne glodalice i 3D printer. E, sad im je taj laser i 3D printer došao „kao naručen“. U nedostatku naočala za medicinsko osoblje, u Industrijsko-obrtničkoj školi su se dosjetili „kako i oni mogu izrađivati toliko tražene vizire”.

– Ovo je naša pamet, naš proizvod. Hvala Industrijsko-obrtničkoj školi na reakciji – kazao je župan Igor Andrović, pohvalivši slatinsku inicijativu.

IMG 0950
Foto: K. Toplak

A ravnatelj Mladen Graovac i učitelj Vedran Runje, predstavili su vizir ravnateljima zdravstvenih ustanova s područja Virovitičko-podravske županije i odmah dobili narudžbu „izrađujte koliko god možete“ jer borba protiv koronavirusa traje.

– Možemo izrađivati do 300 komada dnevno – naglasio je Vedran Runje.

Inače, prošle godine, projekt učenika i profesora Industrijsko-obrtnička škola Slatina, obrazovnog sektora strojarstva, „Dijagnostički pisoar za rano otkrivanje raka prostate“ ocijenjen je kao jedan od najboljih projekata prijavljenih u sklopu natječaja „Poduzetnici budućnosti 2019.“ Hrvatske udruge poslodavaca. Shodno tome, dobili su 25.000,00 kuna Hrvatske udruge poslodavaca. (vpz.hr)

vizir
Foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content