Oni su među prvih šest zemalja po ostvarenoj robnoj razmjeni s VPŽ: Posjetite mađarske izlagače na 25. Viroexpu

blank

Mađarski izlagači već tradicionalno sudjeluju na Viroexpu, a na ovogodišnjem 25. Viroexpu predstavit će se 13 izlagača. Naša susjedna zemlja, na Viroexpu sudjeluje od 2001.godine. Do sada su dvaput bili „Zemlja partner“, 2004. i 2015. godine. U organizaciji Poduzetničkog centra županije Baranja iz Pečuha predstavit će se osam izlagača, među kojima i prehrambeni proizvodi; domaći kravlji i kozji sirevi, bio bučino ulje, te mesni proizvodi.

Iz Barcsa će se u organizaciji Poduzetničkog centra županije Somogy predstaviti 5 izlagača, a iz Kaposvara će se predstaviti Trgovačko-industrijska komora Kaposvar i Regionalni prehrambeno inovacijski klaster. Na bazi reciprociteta gospodarstvo Virovitičko-podravske županije predstavlja se u  kontinuitetu na sajmovima u Barcsu, Kaposvaru, Pecsu i Szentlorincu, a mađarsko gospodarstvo, odnosno županije Somogy i Baranja i gradovi Barcs, Kaposvar, Pecs i Szentlorinc, redovito se predstavljaju na sajmu Viroexpo u Virovitici.

Ukupna robna razmjena Virovitičko-podravske županije i Mađarske u 2018. godini iznosila je 141,9 milijuna kuna. Mađarska je među prvih šest zemalja s kojima Virovitičko podravska županija ostvaruje robnu razmjenu.

Uz Vladu RH, pokrovitelji 25. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, Viroexpo 2020., koji će se u Virovitici održavati od 13. do 15. ožujka bit će i: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Na sajmu će izlagati izlagači iz 27 zemalja, na 6.200 četvornih metara zatvorenog, te 10.000 četvornih metara otvorenog izložbenog prostora.
Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Podsjetimo, Zemlja partner 25. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Savezna Republika Njemačka, a Županija partner Koprivničko-križevačka županija. Ove godine “sponzori sajma su” i RBA Raiffeisenbank Hrvatska, te Pivovara Daruvar. (www.vpz.hr, HGK ŽK Virovitica, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)